Άλλες 7 συλλήψεις στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Άλλες 7 συλλήψεις  στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Ήθελαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις για Βιέννη, Παρίσι, Γερμανία και Ιταλία

Επτά άτομα εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν κατά την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς επιχείρησαν με πλαστά έγγραφα να επιβιβασθούν σε πτήσεις για το εξωτερικό από το αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Όλοι συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και της παράβασης της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Οι πρώτοι δύο

Η πρώτη σύλληψη έγινε στις 21 του μήνα, όταν μια 29χρονη από την Ερυθραία επιχείρησε να επιβιβασθεί σε πτήση για τη Βιέννη Αυστρίας.

Αστυνομικοί του Σταθμού του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών της εγγράφων, διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστά. Η 29χρονη επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστό διαβατήριο ολλανδικών Αρχών.

Στις 25 του μήνα οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 20χρονο από το Αφγανιστάν, καθώς επιχείρησε να ταξιδέψει για το Μόναχο Γερμανίας με πλαστό δελτίο ταυτότητας ισπανικών Αρχών.

Πέντε την Κυριακή

Την Κυριακή πάλι συνελήφθησαν πέντε άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα για Ιταλία και Γαλλία μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας

Αρχικά, συνελήφθη ανδρόγυνο, ένας άνδρας 53 ετών και η 29χρονη σύζυγός του, υπήκοοι Ιράν. Αμφότεροι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν για το Παρίσι  Γαλλίας, ενώ κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστά. Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν δελτία ταυτότητας Ρουμανικών Αρχών.

Ακολούθως συνελήφθησαν δύο Σύροι, ένας 44χρονος και ένας 49χρονος, που είχαν σκοπό να ταξιδέψουν για το Παρίσι. Και γι’ αυτούς ο έλεγχος των εγγράφων οδήγησε στη σύλληψή τους, αφού οι ταυτότητες βελγικών Αρχών που επέδειξαν ήταν πλαστές.

Τέλος, συνελήφθη ένας 26χρονος από τη Γουινέα που προσπάθησε να επιβιβασθεί στην πτήση για Μιλάνο Ιταλίας. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε από την κατοχή του δελτίο ταυτότητας γαλλικών Αρχών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρατικού Αερολιμένα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη