Ενισχύεται το πράσινο, φυτεύονται νέα δέντρα στην Καλαμάτα

Ενισχύεται το πράσινο, φυτεύονται  νέα δέντρα στην Καλαμάτα

Ο Δήμος Καλαμάτας στη διαρκή προσπάθεια για αύξηση του πρασίνου στην πόλη επιχειρεί νέα φύτευση δένδρων στην περιοχή του χώρου στάθμευσης επί της Νέδοντος, δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών οι ερασιτέχνες φυτωριούχοι τροπικών φυτών, Χρίστος Γεωργιόπουλος– Ιατρός και Παναγιώτης Δημόπουλος– τεχνολόγος γεωπόνος, προσφέρθηκαν να δωρίσουν τα φυτά που θα φυτευτούν στον παραπάνω χώρο. Τα προς φύτευση φυτά είναι Χορίζιες (Chorisia speciosa) και Ερυθρίνες (Erythina caffra ή Erythina crysta-galli). Τις επόμενες μέρες θα γίνει η φύτευση με την επίβλεψη του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και των δωρητών.

Η αποδοχή της δωρεάς, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής,  στόχο έχει να μεγιστοποιήσει τα πλεονεκτήματα του πρασίνου στην πόλη (εμπλουτισμός με νέα είδη ανθοφορούντα μακριάς περιόδου, για περισσότερο χρώμα στην πόλη μας, ψυχική συναισθηματική ανάταση κατοίκων και επισκεπτών, περισσότερο δροσισμό, περισσότερο οξυγόνο, για μεγαλύτερη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα, για μεγαλύτερο έλεγχο των αιωρούμενων σωματιδίων-ρύπων), αλλά και να αναδείξει την εθελοντική προσφορά συμπολιτών μας, που πέρυσι δώρισαν πάλι στο Δήμο πάνω από σαράντα (40) δένδρα ανεπτυγμένα για να φυτευτούν στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού, στον περιβάλλοντα χώρο του Νέου Δημαρχείου, στην κεντρική πλατεία και στην περιοχή ανάπλασης Αριστομένους.