Ο καιρός αύριο Σάββατο στην Καλαμάτα

Ο καιρός αύριο Σάββατο στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 19/09/2020 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος.



Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Από τις πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες.

Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες.

Προσοχή, υπάρχει πιθανότητα ξαφνικής συσσώρευσης υδάτων.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 21 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Η υγρασία θα κυμανθεί από 65-95%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Α-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Α-ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5-6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.

Στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν ΝΑ άνεμοι, με ριπές που θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ενισχυμένου κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΝΑ άνεμο.

Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 1 (Χαμηλή).

Ο Ιανός χάνει την ιδιότητα του κυκλώνα και υποβαθμίζεται σε χαμηλό βαρομετρικό σύστημα, όμως η εξέλιξη και η τροχιά είναι ακόμα αμφίβολη, γι` αυτό διατηρούμε την απαραίτητη προσοχή και το Σάββατο.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr