Ομιλία Μαριλένας Γυφτέα για ζητήματα πολιτικής επικοινωνίας στο συνέδριο της ΕΝΑ

Ομιλία Μαριλένας Γυφτέα  για ζητήματα πολιτικής επικοινωνίας στο συνέδριο της ΕΝΑ

Με επιτυχία διεξήχθη το Σαββατοκύριακο το συνέδριο που διοργάνωσε η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ), μαζί με το Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS), «Σεμινάριο για νέα πολιτικά στελέχη και νέους εκλεγμένους αξιωματούχους», σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι Νεκτάριος Καλαντζής, πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) και Henri Bohnet, Director, KAS Greece & Cyprus, ενώ ομιλητής ήταν ο Χρήστος Δήμας,  υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, που αναφέρθηκε στην έρευνα και την καινοτομία. Μίλησε επίσης ο Oliver Morwinsky, Policy Advisor Europe’s competitiveness του KAS, από το Βερολίνο, με θέμα την Κοινωνική Οικονομία, ενώ ακολούθησαν δύο επικοινωνιολόγοι που μίλησαν για την πολιτική επικοινωνία και τα fake news.

Η Μεσσήνια Μαριλένα Γυφτέα, πολιτικός επιστήμονας-δημοσιογράφος, αναφέρθηκε σε ζητήματα πολιτικής επικοινωνίας, προεκλογικής καμπάνιας, σε λάθη που γίνονται, αλλά και σε έξυπνες στρατηγικές για επιτυχημένη πολιτική επικοινωνία, ενώ ο Όμηρος Τσάπαλος, σύμβουλος Επικοινωνίας και Στρατηγικής, στην πολιτική και τα fake news, με παραδείγματα από την Αμερική, μέσω βίντεο και στοχευμένες πολιτικές στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Έπειτα, ο Jeroen Kohls, Project Manager – Research Associate, KAS Greece & Cyprus, δημιούργησε ομάδες από το ακροατήριο, νέων αυτοδιοικητικών και νέων ανθρώπων, που δούλεψαν στοχευμένα σε συγκεκριμένες θεματικές, που και παρουσίασαν την επόμενη ημέρα.