Με νίκη-ανατροπή πέρασε το φιλικό τεστ της Παναχαϊκής η Καλαμάτα

Με νίκη-ανατροπή πέρασε το φιλικό τεστ της Παναχαϊκής η Καλαμάτα

Φιλική νίκη με καλή εμφάνιση και θετικό ψυχολογικό αντίκτυπο πέτυχε η Καλαμάτα το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο γήπεδο της Γαστούνης, κόντρα στην Παναχαϊκή που αγωνίζεται μια κατηγορία πιο ψηλά.

Τρεις εβδομάδας -σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό- πριν από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Football League , oι «μελανόλευκοι» έδειξαν χαρακτήρα και κατάφεραν να μετατρέψουν το γρήγορο 1-0 των Αχαιών σε 1-2 με τους Μπουσμπίμπα και Σουμπίνιο, οι οποίοι επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά τον νευραλγικό τους ρόλο στην τοπική μας ομάδα.

Η Παναχαϊκή προηγήθηκε στο 10′ με κοντινό τελειώματα του Κουσκουνά έπειτα από όμορφη προσπάθεια και σέντρα του Τσερούτι από τα αριστερά. Η Καλαμάτα ισοφάρισε με σουτ του Μπουσμπίμπα στο 33′. Στο 45′ ο Μπάτροβις έκανε εξαιρετική ενέργεια και ανατράπηκε εντός περιοχής. Ο Κουσκουνάς εκτέλεσε το πέναλτι με την μπάλα να βρίσκει το αριστερό δοκάρι του Ταΐρη. Το 1-1 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 62′ η Καλάματα πήρε το προβάδισμα για το τελικό υπέρ της 2-1 όταν ο Σουμπίνιο σούταρε και η μπάλα κόντραρε ξεγέλασε τον Μένκα και κατέληξε στα δίχτυα.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δ. Ελευθερόπουλος): Μένκα, Πάνος, Σταμόπουλος (69 Μασούρας), Πατάπης, Μαρκοπουλιώτης, Μπρους (59′ Ανάκογλου), Μουστακόπουλος, Μπάτροβιτς (66′ Γιούσης), Τζοάο (66′ Παπαδόπουλος), Τσερούτι, Κουσκουνάς.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Ν. Αναστόπουλος) : Ταΐρης (46’ Αραμπατζής), Κωνσταντινόπουλος (46′ Σαλίν), Παπαγεωργίου (74′ Γκαλίτσιος), Γκιοατά (λ. τρ. 83′ Παυλίδης), Μαβινγκά (46′ Τσελεπίδης), Ζαχαρόπουλος (85′ Καρούτης), Σουμπίνιο (79’ Παπατόλιος), Τριανταφυλλάκης (46′ Νατσιόπουλος), Αλεξόπουλος (56′ Ηλιόπουλος), Μπουσμπίμπα (79’ Μαρκόφσκι), Φελίπε (68′ Γουέσλεϊ).

Αναστόπουλος: Οι παίκτες τα έδωσαν όλα

«Μέχρι το 20ό λεπτό η Παναχαϊκή μπήκε πιο καλά και πιο δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε νωρίς. Ύστερα ισορροπήσαμε το παιχνίδι και καταφέραμε και ισοφαρίσαμε με το γκολ του Μπουσμπίμπα.

Είχαμε μια άτυχη στιγμή με το πέναλτι λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο. Στο β’ ημίχρονο κάναμε κάποιες αλλαγές. Οι παίκτες τα έδωσαν όλα. Στα φιλικά παιχνίδια δε μετράνε τα αποτελέσματα. Στόχος μας είναι στις 7 Νοεμβρίου να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος».