Πάλι φόλες κοντά στην Υπαπαντή, αγανακτισμένοι οι φιλόζωοι

Πάλι φόλες κοντά στην Υπαπαντή,  αγανακτισμένοι οι φιλόζωοι

Λες και δεν έχει αρκετό πόνο, προβλήματα και δυστυχία αυτός ο κόσμος, πάντα βρίσκονται κάποιοι που με τις πράξεις τους προσθέτουν αχρείαστη οδύνη. Οι κακοποιήσεις και οι θανατώσεις ζώων, κυρίως με φόλες, είναι μια χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση και ένα «σπορ», δυστυχώς, ιδιαίτερα διαδεδομένο στην περιοχή και στη χώρα μας εν γένει.

Κάτοικοι που διαμένουν κοντά στην Υπαπαντή είναι για μια ακόμη φορά σε απόγνωση, βλέποντας τα αδέσποτα που φροντίζουν με τόση αγάπη και δικά τους έξοδα να ξεψυχούν σπαράζοντας μπροστά στα μάτια τους. Πρόκειται για γάτες, κυρίως, που έχουν θέσει υπό την προστασία τους, αναλαμβάνοντας εκτός από το φαγητό τους, την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και τη μέριμνα και τα έξοδα στειρώσεις. Μια κυρία που διαμένει εκεί θρηνεί τρεις γάτες με τις οποίες είχε δεθεί συναισθηματικά, τονίζει ότι η περιοχή κοντά στο Kάστρο έχει και στο παρελθόν αρκετές φορές γίνει στόχος αδίσταχτων δολοφόνων που σκορπίζουν αδιακρίτως το θάνατο σε αθώα πλάσματα και κάνει λόγο για νέα γενοκτονία το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα παραπλεύρως της Ιεράς Μονής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και στην οδό Μητροπολίτου Μελετίου.

«Το Μεσαίωνα οι άνθρωποι σκότωναν τις γάτες και η τιμωρία τους ήταν τελικά να πολλαπλασιαστούν τα ποντίκια που μετέφεραν την πανούκλα» σχολίασε ακόμη η ίδια κυρία, που μαζί με άλλους φιλόζωους από την περιοχή είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε μέσο για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να σταματήσει αυτή η ακατανόητη και απαράδεκτη εξόντωση των γατιών, που δεν ταιριάζει σε μια πολιτισμένη κοινωνία. 

Χ.Ε.