Ανταρσία στο Μωριά για τα επεισόδια στην Καλαμάτα: «Να παρθούν πίσω οι συλλήψεις. Καμία δίωξη στους αγωνιστές!»

Ανταρσία στο Μωριά για τα επεισόδια στην Καλαμάτα: «Να παρθούν πίσω οι συλλήψεις. Καμία δίωξη στους αγωνιστές!»

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες βράδυ η Ανταρσία στο Μωριά -Συμπόρευση για την Ανατροπή, σχετικά με επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε τις 3 συλλήψεις και το όργιο της αστυνομικής αυθαιρεσίας σήμερα 6/12 στο κέντρο της Καλαμάτας ενάντια στον κόσμο που βρέθηκε εκεί να διαδηλώσει για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα δημόσιας υγείας.

Οι δυνάμεις καταστολής αφού προσέγγισαν το σημείο διαμαρτυρίας, προχώρησαν εντελώς αναίτια σε επιθέσεις στους παρευρισκόμενους, κάνοντας 3 προσαγωγές αγωνιστών οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις!

Η κυβέρνηση με την βάρβαρη πολιτική της κάνει ξεκάθαρο πως όσοι και όσες αγωνίζονται ενάντια σε αυτή, υπερασπιζόμενοι/ες τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις ελευθερίες του λαού αλλά και τις ανάγκες του σε συνθήκες πανδημίας, θα καταστέλλεται με τον σκληρότερο τρόπο. Το δόγμα “νόμος και τάξη” που θέλουν να επιβάλουν στο λαό και τον κόσμο του κινήματος δεν θα περάσει.

Οι προσαγωγές και η αστυνομική βία δεν μας φοβίζουν. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Το σύνθημα του Δεκέμβρη «στις τράπεζες λεφτά στη νεολαία σφαίρες για τούτη την κυβέρνηση τελειώσανε οι μέρες» παραμένει επίκαιρο

Θα σπάσουμε στο δρόμο το φόβο και την τρομοκρατία, θα αντισταθούμε στη νέα βαρβαρότητα κυβέρνησης-κεφαλαίου, όπως έκαναν σήμερα χιλιάδες κόσμου σε γειτονιές και πόλεις όλης της Ελλάδας!

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε το αμέσως επόμενο διάστημα τη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση της πανδημίας με κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, απεργίες.

  • Να μπει τέλος στην κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία.
  • Να απελευθερωθούν χωρίς καμία κατηγορία οι συλληφθέντες!