Δήμος Τριφυλίας: Γιορτινό τραπέζι σε 277 οικογένειες με χαμηλό εισόδημα

Δήμος Τριφυλίας: Γιορτινό τραπέζι σε 277  οικογένειες με χαμηλό εισόδημα

Πακέτο αγάπης και αλληλεγγύης με τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι σε 277 οικογένειες με χαμηλό εισόδημα θα προσφέρει, όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Τριφυλίας, μετά τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη. Στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: Ψ7Ε2ΩΗΕ-632 αναγράφεται ότι η Ο.Ε. «εγκρίνει το αριθ. 16035/04-12-2020 πρωτογενές αίτημα και συνεπώς τη δαπάνη 7.543,79 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 13%) για την προμήθεια τροφίμων (κοτόπουλο, λουκάνικο, μακαρόνια, μυζήθρα, και φέτα) για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς, που θα διανεμηθούν σε 227 οικογένειες, με 3 και άνω μέλη, με χαμηλό εισόδημα, που έχουν ανάγκη κοινωνικής προστασίας, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στις επικαιροποιημένες καταστάσεις δικαιούχων ΚΕΑ/ΤΕΒΑ. 

Επίσης, θα επιλεγούν (50) οικογένειες με χαμηλό εισόδημα από 1 έως 2 μέλη, μη δικαιούχοι του ΚΕΑ/ΤΕΒΑ, με την προσκόμιση δικαιολογητικών ή αν δεν καλυφθεί ο αριθμός των ωφελουμένων της δράσης, θα επιλεγούν από τους δικαιούχους του ΚΕΑ/ΤΕΒΑ, από την κατηγορία των οικογενειών με λιγότερα από 3 μέλη. Αν δε διανεμηθούν όλα τα είδη στο σύνολο της ποσότητάς τους, θα διανεμηθούν και σε οικογένειες με λιγότερα μέλη. Η δαπάνη θα βαρύνει τον Κ.Α.15.6699.01 του προϋπολογισμού του Δήμου Τριφυλίας οικ. έτους 2020. Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 298/2020». 

Στην ίδια απόφαση αναγράφεται πως, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος, αντιδήμαρχος Δημήτριος Στριμπάκος, είπε: «Η διανομή θα γίνει με όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή συνωστισμού και την ανάγκη περιορισμού της διάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού. Το πακέτο αγάπης και αλληλεγγύης θα περιέχει κοτόπουλο, λουκάνικο, μακαρόνια, μυζήθρα, και φέτα, τα οποία θα τα προμηθευτεί ο Δήμος Τριφυλίας. Ο δε Τομέας Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα γεμίσει το πακέτο με τοματοχυμό, τομάτες, μήλα, κρασί και βασιλόπιτα». 

Από την πλευρά της, η Σταματία Αλεξοπούλου τοποθετήθηκε ως κάτωθι: «Ο Δήμος Τριφυλίας κάθε χρόνο τέτοιες Άγιες Μέρες, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στέκεται αλληλέγγυος και με αγάπη σε συνανθρώπους μας. Συμφωνώ με την έγκριση δαπάνης και τη διανομή αγαθών για το γιορτινό τραπέζι Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς. Ψηφίζω υπέρ. Παρακαλώ πολύ να προσέξουμε να μη δημιουργηθούν προβλήματα και αδικίες στην επιλογή των δικαιούχων. Επίσης, κατά τη διανομή να τηρηθούν αυστηρά μέτρα προστασίας και διακριτικότητας για να μη φέρουμε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τους συμπολίτες μας».