Μην ξεχνάμε τα αδέσποτα…

Μην ξεχνάμε τα αδέσποτα…

Η δύσκολη καθημερινότητα δεν αφορά μόνο στους ανθρώπους, αλλά και τα αδέσποτα ζώα, που έχουν απόλυτη εξάρτηση από εμάς.

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας και εθελοντές που είτε «ανήκουν» σε αυτόν είτε προσφέρουν ανεξάρτητα, έχουν καθημερινά να αντιμετωπίσουν τεράστιες ανάγκες για τη σίτιση σκυλιών και γατιών, ζώων που βρίσκονται τραυματισμένα, άρρωστα ή κακοποιημένα, μωρών που δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνα τους, αν και (θεωρητικά) υπεύθυνος είναι ο Δήμος Καλαμάτας, που κάνει κι αυτός τη δική του προσπάθεια.

Το μεγαλύτερο βάρος έχει αναλάβει αναμφισβήτητα ο ΦΟΚ, που αντιμετωπίζει τις ανάγκες των αδέσποτων από όλη τη Μεσσηνία, έχοντας στη «μόνιμη» προστασία του εκατοντάδες σκύλους που χρειάζονται φαγητό, φάρμακα, ιατρική φροντίδα, φιλοξενία, στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις κ.ά.

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, τα κλειστά μαγαζιά, οι οικονομικές δυσκολίες που περνάει ο περισσότερος κόσμος, έχουν περιορίσει τους οικονομικούς πόρους του Φιλοζωικού, που κατά καιρούς κάνει επείγουσες εκκλήσεις για φαγητό και φάρμακα. Μάλιστα, λόγω των γενικών απαγορεύσεων χάθηκαν και οι ευκαιρίες για τις διοργανώσεις των γνωστών παζαριών (bazaar) που πρόσθεταν πολύτιμα έσοδα.

Υπάρχουν, όμως, πολλοί τρόποι για να βοηθήσει κάποιος τα αδέσποτα, ξεκινώντας από τη φροντίδα και ευζωία του δικού του ζώου, με το να μην έχουμε ανεπιθύμητες γέννες και εγκαταλείψεις, με το να προσφέρουμε φαγητό, νερό και περίθαλψη στα ζώα της γειτονιάς μας, με το να υιοθετούμε υπεύθυνα κάποιο από τα πολυάριθμα αδέσποτα κουτάβια, γατάκια και- γιατί όχι- ενήλικα ζώα, αντί να αγοράζουμε, ή, κάνοντας την υπέρβαση στους δισταγμούς μας, να προσθέσουμε ένα νέο τετράποδο (ή και αναπηράκι) στη ζωή μας, που θα μας προσφέρει πολλά ψυχοσυναισθηματικά οφέλη. 

Επίσης, ο Φιλοζωικός δίνει τη δυνατότητα, μέσα από σχετική σελίδα στο facebook να υιοθετήσουμε εικονικά ένα ζωάκι, προσφέροντας κάθε μήνα ένα μικρό ποσό για τη φροντίδα του. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6944777391 ή 6947962410. Επίσης, για την οικονομική ενίσχυση του ΦΟΚ υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός, όπου όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει δωρεά: Τράπεζα Πειραιώς, Αρ. Λογαριασμού 6777-137517-911, IBAN: GR86 0171 7770 0067 7713 7517 911, SWIFT-BIC: PIRBGRAA.