Σάλος για τα γυρίσματα του GNTM 3 με τζιπ σε παραλία NATURA στην Ελαφόνησο

Σάλος για τα γυρίσματα του GNTM 3 με τζιπ σε παραλία NATURA στην Ελαφόνησο

Σάλος στα social media μετά την φωτογράφιση του GNTM 3 σε προστατευόμενη περιοχή στην Ελαφόνησο. Το τζιπ και η παραλία που ανήκει στο NATURA.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στους χρήστες των social media η δοκιμασία του GNTM 3 τη Δευτέρα (7/12), στην οποία τα μοντέλα του ταξίδεψαν στην πανέμορφη Ελαφόνησο, όπου και φωτογραφήθηκαν στην παραλία σε ένα concept επηρεασμένο από το “Mad Max”.

Όπως γίνεται σε κάθε φωτογράφιση του ριάλιτι μοντέλων του Star, που πραγματοποιείται εκτός στούντιο, οι κριτές που βρίσκονται μαζί με τους παίκτες στον χώρο όπου θα γίνει η δοκιμασία, τους ενημερώνουν σχετικά με το μέρος. Έτσι και στο χθεσινό επεισόδιο, η Βίκυ Καγιά είπε μερικά λόγια για την παραλία της Ελαφονήσου, αναφέροντας πως πρόκειται για μία ξεχωριστή περιοχή που είναι προστατευόμενη από το NATURA.

“Να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τον Δήμο Ελαφονήσου που μας φιλοξενεί”, δήλωσε ο Γιώργος Καράβας, ενώ η Βίκυ Καγιά πρόσθεσε: “Βέβαια, γιατί πολύ σπάνια γίνονται εδώ γυρίσματα και παραγωγές, γιατί έχει αυτή την ιδιαιτερότητα ο τόπος, είναι προστατευόμενος από το NATURA και είναι μεγάλη μας τιμή που βρισκόμαστε εδώ”.

Στη συνέχεια, η Βίκυ Καγιά οδήγησε ένα τζιπ (το προϊόν που θα διαφημιζόταν στην καμπάνια της φωτογράφισης) πάνω στην άμμο, τις λεγόμενες “αμμοθίνες”, χαρακτηριστικό στοιχείο της περιοχής. Αφού “όργωσε” την παραλία, στη συνέχεια στήθηκε στο σημείο όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός της παραγωγής, ώστε να γίνει η φωτογράφιση.

Τα παραπάνω εξόργισαν τους χρήστες των social media, οι οποίοι δικαίως αναρωτήθηκαν πώς γίνεται να καταπατείται με αυτό τον τρόπο μια περιοχή, η οποία θεωρείται προστατευόμενη.

Σημειώνεται, ότι στον ιστότοπο του Δήμου Ελαφονήσου αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Οι αμμοθίνες έχουν διεθνώς χαρακτηριστεί ως δασικές προστατευόμενες παραλίες. Πρόκειται για δυναμικά και ευαίσθητα οικοσυστήματα. (…) Οι φυτοκοινωνίες με αυτά τα χαρακτηριστικά (αμμοφύλλια, κρίνα, κλπ), είναι εξαιρετικά ευαίσθητες. Όταν περνούν ή διέρχονται πάνω τους τροχοφόρα, καταστρέφονται και δεν ξαναφύονται.”

Τα σχόλια πήραν φωτιά σε Facebook και Twitter, κατηγορώντας την παραγωγή και το Star για την απόφαση να “εισβάλουν” σε μια προστατευόμενη περιοχή με σπάνια είδη φυτών, για την οποία γίνονται τόσες προσπάθειες και ενέργειες ώστε να διατηρηθεί το εν λόγω οικοσύστημα. Πέρα από την πράξη της, η παραγωγή δίνει και το λάθος παράδειγμα προς τους τηλεθεατές για την προστασία του περιβάλλοντος, σε μια εποχή, μάλιστα, που το οικολογικό πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από ποτέ.

Παράλληλα, οι χρήστες κατηγόρησαν και τον Δήμο Ελαφονήσου, που έδωσε την άδεια για να γίνει γύρισμα στο συγκεκριμένο σημείο.

Μετά από τη σωρεία καταγγελιών, αναμένουμε μια απάντηση από το κανάλι του Star και την παραγωγή του GNTM.


news247.gr