Στήριξη των διεκδικήσεων για την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ από το Δήμο

Στήριξη των διεκδικήσεων  για την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ από το Δήμο

Ο Δήμος Καλαμάτας έχει προ καιρού δημόσια και με ξεκάθαρο τρόπο τοποθετηθεί για το θέμα των διεκδικήσεων για την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ. Στο πλαίσιο αυτό, διαρκείς είναι οι επαφές που έχουν υπάρξει προκειμένου από την πλευρά του να στηριχθεί η πρωτοβουλία φορέων του πρωτογενούς τομέα της Μεσσηνίας για την προστασία και ισχυροποίηση του κατοχυρωμένου Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο, μεταξύ του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, του αντιδημάρχου Γιώργου Φάβα και του γενικού διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση Μεσσηνίας» και γραμματέα του ΣΥΜΕΠΟΠ, Γιάννη Πάζιου, τέθηκε -μεταξύ άλλων- επί τάπητος το θέμα της προσφυγής που έχει υποβάλει ο ΣΥΜΕΠΟΠ εναντίον της Υπουργικής Απόφασης Αποστόλου που κατέτασσε το “Καλαμάτα” ως συνώνυμο της ποικιλίας Καλαμών και τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση αυτή στους Μεσσήνιους παραγωγούς και στο Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ. Η προσφυγή, όπως είναι γνωστό, εκδικάζεται στις 15 Δεκεμβρίου 2020. Ακόμα, υπήρξε ενημέρωση για την αίτηση τροποποίησης ήσσονος σημασίας των προδιαγραφών της Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ.

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου για το θέμα αυτό, αλλά και τη στήριξη που οι φορείς της αυτοδιοίκησης οφείλουν να δώσουν στην προσπάθεια που εξελίσσεται, έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου  τηλεδιάσκεψη μεταξύ των δημάρχων της Μεσσηνίας, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου και του γενικού διευθυντή του Α.Σ. «Ένωση Μεσσηνίας», Γιάννη Πάζιου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, είναι σημαντικό να υπάρξει μία συνολική πρόταση υποστήριξης και ενίσχυσης των διεκδικήσεων για την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ. Άλλωστε, για το Δήμο Καλαμάτας αποτελεί πάγια θέση η υποστήριξη φορέων της περιοχής που αναλαμβάνουν να προασπίσουν τοπικά εμβληματικά προϊόντα και η με οποιοδήποτε τρόπο στήριξη των παραγωγών  της περιοχής μας, που αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο για την ταυτότητα του Δήμου μας.