Το “Αντώνης Τρίτσης” χρηματοδοτεί το πάρκο του Νέδοντα

Το “Αντώνης Τρίτσης”  χρηματοδοτεί το πάρκο του Νέδοντα

Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας τόνισε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι μία από τις μεγάλες παρεμβάσεις που σχεδιάζει είναι η αναβάθμιση του Περιβαλλοντικού Πάρκου του Νέδοντα.

Ειδικότερα, ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης ανακοίνωσε σχέδια της Δημοτικής Αρχής για μεταφορά από το Νέδοντα των συνεργείων του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ στο χώρο δίπλα των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού και την ταυτόχρονη βελτίωση των συνθηκών  του περιβαλλοντικού πάρκου, όπως το χαρακτήρισε.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπασακίδης σημείωσε ότι ο Δήμος σχεδιάζει να διεκδικήσει από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” χρηματοδότηση για τη μεταφορά των συνεργείων του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ από το Νέδοντα σε περιοχή πλησίον του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας, όπως προβλέπεται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Επιπλέον, συνέχισε ο αντιδήμαρχος, θα διεκδικηθεί από το “Αντώνης Τρίτσης” η αναβάθμιση της περιοχής του Περιβαλλοντικού Πάρκου του Νέδοντα.

Κατά τον κ. Μπασακίδη, αυτές οι παρεμβάσεις, για την ανάδειξη του Περιβαλλοντικού Πάρκου του Νέδοντα, θα συνδυαστούν και με το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας, το οποίο βρίσκεται στη φάση της αναμονής έγκρισης για την κατασκευή της μεγάλης κερκίδας.

Ολοκληρώνοντας τόνισε ότι στο Νέδοντα θα δημιουργηθεί ένας μεγάλης αξίας περιαστικός χώρος αναψυχής δίπλα στον αστικό χώρο.

Α.Π.