Γιώργος Ράλλης « Το πρωτάθλημα τηςFootball League έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει»

Γιώργος Ράλλης « Το πρωτάθλημα τηςFootball League έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει»

Ο αντιπρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Ράλλης μίλησε την Τρίτη το Βράδυ στην εκπομπή “Τελευταία Σελίδα ”της «Ε.Ρ.Α ΣΠΟΡ» που παρουσίασε ο Άγγελος Στίμος.

Ο κ. Ράλλης αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της  Football League όπου συμμετέχει η Καλαμάτα και το οποίο δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, στάθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η διοίκηση του Γιώργου Πρασσά, ενώ μίλησε και για την προσφυγή του Π.Σ.Α.Π. στο ΣτΕ όπου ζητεί την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League.

Ορισμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του αντιπροέδρου της Καλαμάτας Γιώργου Ράλλη:
« Το πρωτάθλημα της Football League έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει. Το πρωτάθλημα της SuperLeague 2 ξεκίνησε πριν 20 μέρες και συνεχίζεται χωρίς προβλήματα, Θα μπορούσε μία εβδομάδα αργότερα να γινόταν σέντρα και στη  Football League. Βέβαια υποχρέωση όλων των ομάδων ήταν να τηρήσουν το Υγειονομικό Πρωτόκολλο.

Στο πρωτάθλημα της Football League συμμετάσχουν 20 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους. Είναι επαγγελματικό πρωτάθλημα. Οι ομάδες έχουν μετοχικό κεφάλαιο, οι διοικήσεις έχουν κάνει επενδύσεις και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν οικογένεια.

Εμείς ως Καλαμάτα θέλουμε να παίξουμε και να διεκδικήσουμε το μεγάλο στόχο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.Υπάρχει αβεβαιότητα και περιμένουμε τελικά να δούμε τι θα γίνει.Αν τελικώς δοθεί άδεια για έναρξη προπονήσεων πιστεύω μέχρι αρχές Μαρτίου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Με αγώνες Κυριακή – Τετάρτη μέχρι τέλος Μαΐου θα μπορέσει ν` ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Θα είναι καταστροφικό να μην διεξαχθεί το πρωτάθλημα. Βλέπετε έχει προαναγγελθεί και η αναδιάρθρωση των κατηγοριών».

Σχετικά με την προσπάθεια της διοίκησης του κ. Πρασσά στην Καλαμάτα ο Γιώργος Ράλλης ανέφερε:
« Η Καλαμάτα ξεκίνησε τη σεζόν με υψηλούς στόχους. Ο Γιώργος Πρασσάς έχει κάνει μια μεγάλη επένδυση. Διαθέτουμε ένα μεγάλο ρόστερ και θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο διεκδικώντας το πρωτάθλημα και την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία. Ξεκίνησε κανονικά η προετοιμασία αλλά τον Νοέμβριο αποφασίστηκε το Lockdown. Τρεις μήνες τώρα υπάρχει αβεβαιότητα. Η ομάδα μας έχει οκτώ ξένους. Οι πέντε βρίσκονται στις χώρες τους, ενώ οι τρείς Βραζιλιάνοι βρίσκονται στην Καλαμάτα. Περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασιστεί σχετικά με την έναρξη ή όχι του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά στην επιστολή του Π.Σ.Α.Π. στον Πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και  Β’ Εθνικής κατηγορίας (Super League 2 – Football League) κ. Λεωνίδα Λεουτσάκο, τον οποίο  καλεί όπως από κοινού προσφύγουν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αίτημα την ακύρωση της εν λόγω ΚΥΑ και τη χορήγηση προσωρινής διαταγής προκειμένου για την άμεση έναρξη του πρωταθλήματος της Football League, ο κ. Ράλλης σημείωσε ότι είναι μια σημαντική κίνηση».

Προσφυγή του Π.Σ.Α.Π στο ΣτΕ για ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα της Football League!

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων  Ποδοσφαιριστών ( Π.Σ.Α.Π.) μέσω ανακοίνωσής του γνωστοποίησε ότι απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και  Β’ Εθνικής κατηγορίας (Super League 2 – Football League) κ. Λεωνίδα Λεουτσάκο, τον οποίο  καλεί όπως από κοινού προσφύγουν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αίτημα την ακύρωση της εν λόγω ΚΥΑ και τη χορήγηση προσωρινής διαταγής προκειμένου για την άμεση έναρξη του πρωταθλήματος της Football League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση  αναφέρει τα εξής:
“Ύστερα από την έκδοση της από 29.01.2021 με αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 6877 ΚΥΑ, στην οποία για ακόμα μία φορά ουδεμία πρόβλεψη γίνεται για την εκκίνηση του πρωταθλήματος της Football League, ο ΠΣΑΠ απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και  Β’ Εθνικής κατηγορίας (Super League 2 – Football League) κύριο Λεωνίδα Λεουτσάκο, μέσω της οποίας τον καλούμε όπως από κοινού προσφύγουμε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αίτημα την ακύρωση της εν λόγω ΚΥΑ και τη χορήγηση προσωρινής διαταγής προκειμένου για την άμεση έναρξη του εν λόγω πρωταθλήματος.

Η διάκριση που υφίστανται οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Football League, σε σχέση με εκείνους των Super League 1 και Super League 2, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται επαγγελματικά πρωταθλήματα και κατ’ επέκταση επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δύο ταχυτήτων, χωρίς καμία δικαιολογητική βάση, αφού οι ΠΑΕ και των τριών επαγγελματικών κατηγοριών έχουν υπογράψει και τηρούν το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο. Η διάκριση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και κατ’ επέκταση όλων των εμπλεκομένων φορέων δεν είναι ανεκτή από τον ΠΣΑΠ και τα μέλη του.

Θεωρούμε και πιστεύουμε ότι δεν είναι ανεκτή και από όλους όσους τα στελεχώνουν, συμπεριλαμβανομένης και της Ένωσης Super League 2 – Football League“.