Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: Επιστρέφει από αύριο το click away

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: Επιστρέφει από αύριο το click away

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγο ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας  που ενημερώνει τα μέλη του ότι από αύριο θα λειτουργούν με τη μέθοδο click away.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Αγαπητοί συνάδελφοι, δυστυχώς ο νόμος μας έχει χαρακτηριστεί αυξημένου κινδύνου, κόκκινη περιοχή, οπότε, από αύριο 4 Μαρτίου στις 06:00πμ μέχρι τις 16 Μαρτίου στις 06:00πμ,τα μέτρα που ισχύουν για τα καταστήματα είναι τα παρακάτω :

– Τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με την διαδικασία της εξ’ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away).

– Εξαιρούνται τα καταστήματα υποδημάτων, ενδυμάτων και τα βιβλιοχαρτοπωλεία που μπορούν να λειτουργούν με την διαδικασία του εξ’ αποστάσεως ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside).

– Για τα καταστήματα που λειτουργούν με click away, η παραγγελία καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο αγοράς (σε προπληρωμένη παραγγελία) ή του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης
και β) χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες. Η παραλαβή επιτρέπεται μόνο για ένα άτομο.

Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.

Η τήρηση των αποστάσεων είναι 2 μέτρα μεταξύ των πελατών, με το πολύ 9 άτομα στην αναμονή.

Ο μέγιστος χρόνος παραμονής ορίζεται στα 10 λεπτά.-

Ειδικά ως προς το click inside, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτούν τον μέγιστο αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα.

Οι αριθμοί αυτοί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό.

Το ραντεβού καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία:
α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης
και β) χρονικό διάστημα αγοράς που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.

– Το ωράριο λειτουργίας εκτείνεται προαιρετικά από 7:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ. για όλες τις επιχειρήσεις.

Για οποιαδήποτε αλλαγή η διευκρίνιση θα σας ενημερώσουμε ,η ανακοίνωση γίνεται με κάθε επιφύλαξη διότι περιμένουμε και τις διευκρινίσεις που θα δώσουν.