«Καλαμάτα: Η επανάστασή μου», ο νέος θεματικός ιστότοπος του Δήμου Καλαμάτας

«Καλαμάτα: Η επανάστασή μου», ο νέος θεματικός ιστότοπος του Δήμου Καλαμάτας

Διαδικτυακή παρουσίαση του νέου θεματικού ιστοτόπου του Δήμου Καλαμάτας, με αντικείμενο τους επετειακούς εορτασμούς για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 «Καλαμάτα: Η επανάστασή μου» www.kalamata.gr/myrevolution πραγματοποιήθηκε προχθές.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο επικεφαλής του «Ανοιχτού Δήμου Ενεργοί Πολίτες» και μέλος της ομάδας εργασίας Μανώλης Μάκαρης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Μεσσηνίας Βασίλειος Μπαζάνης και η φιλόλογος- πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων Αντωνία Παυλάκου.

Την παρουσίαση έκανε ο Σωτήριος Μπόλης, εκπρόσωπος του φορέα “ΠΡΙΜΑΡΟΛΙΑ” για την εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού «Καλαμάτα 2021», ενώ το συντονισμό είχε ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας και συντονιστής του εγχειρήματος «Καλαμάτα 2021», Νίκος Μπασακίδης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων: “Το 2021 αποτελεί για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για τον τόπο μας, την Καλαμάτα, έτος σημείο – αναφοράς. 200 χρόνια από έναν Αγώνα που έχει μείνει στην ιστορία. 200 χρόνια από την Επανάσταση που εμπνέει μέχρι και σήμερα, διατηρώντας άσβεστη τη φλόγα όλων μας και τη θέλησή μας να ζούμε ελεύθερα και δημοκρατικά. Με Αρχές και Αξίες διαχρονικές, με ιδεώδη πανανθρώπινα. Και εμείς σήμερα συνεχιστές, με το ιστορικό βάρος της διατήρησης και τις μεταλαμπάδευσης αυτών στις επόμενες γενιές.

Η φετινή χρονιά, πέρα από τους επετειακούς εορτασμούς, οφείλει να είναι μία χρονιά επανεκκίνησης. Επανεκκίνησης για να αναζητήσουμε και πάλι τις ρίζες μας. Επανεκκίνησης, όμως, και για να πορευτούμε στη νέα εποχή, με οδηγό την ιστορία μας”.