Νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» από το Δήμο Καλαμάτα

Νέες πρωτοβουλίες για τη  στήριξη του ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» από το Δήμο Καλαμάτα

Ο Δήμος Καλαμάτας αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας». Για το λόγο αυτό συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες  μεταξύ του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλή Ξηρογιάννη και του γραμματέα του ΣΥΜΕΠΟΠ Γιάννη Πάζιου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη στήριξη του προϊόντος και εξετάστηκαν ενέργειες που μπορούν να ακολουθηθούν θεσμικά από το Δήμο, όπως, για παράδειγμα, η κατοχύρωση διεθνούς εμπορικού σήματος και η προστασία της χρήσης του ονόματος «Καλαμάτα».

Επίσης, συνεργασία υπήρξε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, προκειμένου να οριστεί νομικός συμπαραστάτης σε συνεργασία με τον ΣΥΜΕΠΟΠ όσον αφορά στην αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ της Υπουργικής Απόφασης Αποστόλου.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος μετά τη συνάντηση σημείωσε: «Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι όσον αφορά στο όνομα αυτό κάθε αυτό, βρισκόμαστε σε συζητήσεις και προετοιμάζουμε τις ενέργειές μας, ώστε να προασπίσουμε με κάθε μέσο τόσο τη φήμη όσο και τη χρήση του ονόματος “Καλαμάτα”, η οποία δεν μπορεί παρά να έχει αναφορά και μόνο στην περιοχή μας.

Οι κινήσεις δε που προετοιμάζουμε σχετίζονται με την πνευματική ιδιοκτησία που έχουμε ως προς το όνομα, με την κατοχύρωση διεθνώς του σήματος και της εμπορικής ονομασίας και θέλω να πιστεύω πως πολύ σύντομα θα έχουμε περισσότερα προς ανακοίνωση.

Επίσης, στο πλαίσιο υλοποίησης πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει αλλά και σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου κινούμαστε ως προς τη συμπαράσταση των φορέων του πρωτογενούς τομέα, με σκοπό τη στήριξη του προϊόντος και των συμφερόντων των παραγωγών μας».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο δήμαρχος συμμετείχε χθες το απόγευμα σε προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας με θέμα το ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας».