Πλήρης αδιαφορία…

Πλήρης αδιαφορία…

Από το Σύλλογο Φίλων Κάστρου Μεθώνης λάβαμε το παρακάτω ενημερωτικό δελτίο Τύπου: “Την ημέρα που γιορταζόταν η 200η επέτειος της κήρυξης της επανάστασης του 1821, φωταγωγήθηκαν πολλά εμβληματικά κτήρια σε διάφορες χώρες και πόλεις του πλανήτη προς τιμήν της Ελλάδας.

Την ίδια βραδιά το κάστρο της Μεθώνης ήταν θεοσκότεινο όπως είχαμε προβλέψει. Παρά τις εκκλήσεις του συλλόγου μας ουδείς ασχολήθηκε με την αποκατάσταση του φωτισμού εδώ και χρόνια αλλά όλοι φαίνεται ότι περιμένουν το «ξανθό γένος της ηλεκτρικής ενέργειας» να απελευθερώσει το κάστρο από τα «δεσμά του σκότους». Δεν κατάφεραν, αλλά  κυρίως  δεν  προσπάθησαν, να φωτίσουν ούτε καν την είσοδο και τους προμαχώνες…

Έτσι τιμήθηκαν οι αγωνιστές του 1821 που το πολιορκούσαν επί χρόνια, έτσι τιμήθηκαν οι φυλακισμένοι στο Μπούρτζι οποίοι βασανίστηκαν μέχρι θανάτου, έτσι τιμήθηκαν οι πρόγονοί μας οι οποίοι λίγους μήνες μετά την απελευθέρωση της πόλης το 1828 συγκέντρωσαν χρήματα με έρανο για να χτιστεί σχολείο.

Η επέτειος των 200 χρόνων πέρασε σαν μια τυπική διαδικασία όπως οι προηγούμενες παρόμοιες εκδηλώσεις. Και όπως φαίνεται θα περάσει όλο το 2021 κάνοντας συσκέψεις και λοιπές διαδικασίες. Αναρωτιόμαστε αν θα υπάρξει κάποια εύλογη απάντηση γι’ αυτό το ντροπιαστικό γεγονός από τους «καθ’ ύλην αρμοδίους»”.

Από την πλευρά μας δεν προσθέτουμε κάτι περισσότερο, πέρα από την υιοθέτηση του δελτίου Τύπου.
Α.Π.