7 νέα κρούσματα και… 21 ασθενείς για νοσηλεία με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

7 νέα κρούσματα και… 21 ασθενείς για νοσηλεία με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

«Σταθερή» χωρίς να φτάνει στο «κόκκινο», αλλά και χωρίς να… εξαλείφεται, παραμένει η πανδημία του κορωνοϊού στο νομό μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε λίγες μέρες η κλινική «covid19» του Νοσοκομείου Καλαμάτας γέμισε ξανά με ασθενείς. Μέχρι χθες παρέμεναν εκεί για νοσηλεία 19 ασθενείς, ενώ δύο ακόμα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ “Covid”. Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι μόνο χθες έγιναν 5 νέες εισαγωγές. Παράλληλα, χθες από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν στη Μεσσηνία 7 νέα κρούσματα, και σε συνδυασμό με την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, αλλά και τη «χαλάρωση» λόγω των εορτών αλλά και του επικείμενου ανοίγματος της εστίασης, δε χωρά κανένας εφησυχασμός, γιατί η διασπορά του ιού μπορεί να «φουντώσει» σε χρόνο «μηδέν».

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνέχισαν και χθες τους μαζικούς ελέγχους με τεστ ταχείας ανιχνεύσεως, πραγματοποιώντας συνολικά 580. Τα “rapid test” θα συνεχισθούν μέχρι και τη Μ. Παρασκευή, ενώ δε θα γίνουν Μ. Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα και θα συνεχίσουν ξανά από  τη Δευτέρα του Πάσχα.

Συνολικά στη χώρα χθες ανακοινώθηκαν 2.781 νέες μολύνσεις, και 63 ακόμα θάνατοι. Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ανέρχονται σε 805.

Στο εμβολιαστικό πεδίο, τέλος, μεγάλη είναι η συμμετοχή των νέων που έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού, με τους πρώτους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στην ηλικιακή ομάδα 30-39. Χθες το βράδυ άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού και για τους 40-44, ενώ το Μ. Σάββατο αναμένεται να ανοίξει και για τους 45-49. Στη Μεσσηνία μόνο το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 812 εμβολιασμοί, με 25.897 πολίτες να έχουν λάβει έστω 1 δόση και 10.629 να έχουν ολοκληρώσει και τις δύο.