Απαράδεκτος ο αποκλεισμός της αντιπολίτευσης από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης

Απαράδεκτος ο αποκλεισμός της αντιπολίτευσης από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης

Με κοινή τους δήλωση πέντε δημοτικοί σύμβουλοι Καλαμάτας και Μεσσήνης (Λεωνίδας Λιάππας, Σταμάτης Μπεχράκης, Κώστας Μπουρίκας, Κώστας Τσαπόγας και Δημήτρης Φαββατάς) προβάλλουν σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο σύνθεσης της Εκτελεστικής Επιτροπής στο Σύνδεσμο Ύδρευσης.

Όπως υποστηρίζουν, “στις πρόσφατες εκλογές του Συνδέσμου Ύδρευσης στηρίξαμε την εκλογή στη θέση του προέδρου το δημοτικό σύμβουλο Τάσο Αγγελή και για αντιπρόεδρο το δημοτικό σύμβουλο Μεσσήνης Δημήτρη Αθανασακόπουλο. Ψηφίσαμε λευκό για την τρίτη θέση της εκτελεστικής επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, καθώς και για τη θέση του αναπληρωματικού. Η θέση που θεωρούμε ότι ανήκει πολιτικά, αυτοδιοικητικά και ουσιαστικά στις παρατάξεις που δε συμμετέχουν στις δημοτικές αρχές των τριών Δήμων, ώστε να ενημερώνουν όλες τις αντίστοιχες παρατάξεις των τριών Δήμων.

Η πρότασή μας για δεύτερη φορά δεν έγινε αποδεκτή. Μας προτάθηκε αντ’ αυτού μέχρι τη λήξη της περιόδου που διανύουμε το Σεπτέμβριο του 2021 να θέσει ένας εκπρόσωπός μας υποψήφιος για τη θέση του αναπληρωματικού μέλους της εκτελεστικής επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου.

Με το σκεπτικό ότι ο εκ νόμου συσχετισμός έχει άλλον χαρακτήρα και όχι αυτόν του αποκλεισμού των παρατάξεων που δε συμμετέχουν στις Δημοτικές Αρχές των Δήμων, ότι οι τέσσερις παρατάξεις στο Διοικητικό Συμβούλιο Καλαμάτας των οποίων είμαστε μέλη τέσσερις από τους πέντε, το ποσοστό που συγκέντρωσαν πλησιάζει το 50% του εκλογικού σώματος των εκλογών του Μαΐου του 2019, καταλήξαμε τελικά να μην αποδεχθούμε τη θέση του αναπληρωματικού

Εκτιμούμε θετική προς το παρόν τη στάση του νέου προέδρου του Συνδέσμου και τη δέσμευσή του να προσκαλεί έναν εκπρόσωπό μας να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Τέλος, θεωρούμε αναγκαίο να τερματιστεί η καταχρηστική χρήση των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου με περιφορά και επιστολές και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης. Πρακτική που επιλέχθηκε συστηματικά τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Ευχόμαστε επιτυχία στο έργο της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής”.
Α.Π.