«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι επαγγελματίες εστίασης και αναψυχής

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν  οι επαγγελματίες εστίασης και αναψυχής

Οικονομική στήριξη για όλους ζητούν οι επιχειρηματίες εστίασης. Σε ανακοίνωση που υπογράφουν πολλοί Σύλλογοι της Ελλάδας φαίνεται να μην συμμερίζονται την ικανοποίηση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εστίασης κ. Καββαθά για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Την ανακοίνωση προσυπογράφει και ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις της εστίασης είναι 7 μήνες κλειστές με κρατική εντολή και χρειάζονται στήριξη.

Επανεκκίνηση για όλους

«Επειδή 40.000 κλειδιά δε θα μπορέσουν να μπουν στα μαγαζιά της εστίασης, ο κ. Καββαθάς να τα επιστρέψει στους κατόχους τους και να συνεχίσει τους πανηγυρισμούς του, καθώς το πρόγραμμα επανεκκίνησης του νέου ΕΣΠΑ, παρά την καλή πρόθεση, αφορά μόνο ένα μέρος της εστίασης», ξεκινά η ανακοίνωση που υπογράφουν Σύλλογοι Εστίασης από όλη τη Ελλάδα και συνεχίζει:

«Για να μην υπάρξει καθυστέρηση στους δικαιούχους, όπως ανακοινώθηκαν αρχικά, προτείνουμε εξεύρεση λύσης με 2ο Κύκλο Πρόσκλησης στο ίδιο πρόγραμμα για όσες επιχειρήσεις δεν εντάχτηκαν, μεριμνώντας για τις αστοχίες και μειώνοντας το ποσοστό από το -30% σε ποσοστό μείωσης -20%.

Για όσους δε θα ενταχθούν ούτε στο 2ο Κύκλο Πρόσκλησης, να ενισχυθούν με τη μορφή αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού για επιχειρήσεις, που διαμορφώνεται ως εξής:

-1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 0 έως 5 εργαζομένους

-2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 6 έως 20 εργαζομένους 

-4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 21 έως 50 εργαζομένους.

Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από επτά μήνες με κλειστές τις επιχειρήσεις εστίασης», καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφουν συνολικά 46 Σύλλογοι Επαγγελματιών Εστίασης.

Της Βίκυς Βετουλάκη