Εστίαση Καλαμάτας: «Οι μάσκες στα τραπέζια μας θα πέσουν, θα δούμε πάλι χαρούμενα πρόσωπα»

Εστίαση Καλαμάτας: «Οι μάσκες στα τραπέζια μας  θα πέσουν, θα δούμε πάλι χαρούμενα πρόσωπα»

Διαφωνούν με το ωράριο – Ζητούν κατανόηση απ’ τις αρχές στο αρχικό στήσιμο των καταστημάτων 


Πυρετώδεις ήταν το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα, αλλά και στην υπόλοιπη Μεσσηνία, οι εργασίες όλων των καταστημάτων εστίασης που ετοιμάζονται να στρώσουν τραπέζια τη Δευτέρα του Πάσχα.

Οι εξωτερικοί χώροι έχουν αρχίσει πλέον να διαμορφώνονται και με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας ενημερώνει τα μέλη του για τους κανόνες λειτουργίας που θα ισχύσουν για την επανεκκίνηση του κλάδου.

«Να δώσουμε ελπίδα»

Ο Σύλλογος τονίζει προς τα μέλη του ότι η ατομική ευθύνη της κάθε επιχείρησης είναι σημαντική και οφείλουν όλοι να τηρήσουν τα μέτρα για να προστατεύσουν το προσωπικό, αλλά και τους πελάτες. «Η εστίαση για άλλη μια φορά καλείται υπό δύσκολες συνθήκες να δώσει ελπίδα στην κοινωνία. Ο κόσμος περιμένει εμάς και τα καταστήματα μας για να χαμογελάσει. Οι μάσκες στα τραπέζια και τις καρέκλες μας θα πέσουν, θα δούμε και πάλι χαρούμενα πρόσωπα. Οι κανόνες υγιεινής θα πρέπει να τηρηθούν με αυστηρότητα. Απολύμανση κάθε τραπεζιού μετά την αποχώρηση του πελάτη μας με ευλάβεια και μεθοδικότητα, απολύμανση καταλόγων υποχρεωτική. Μην επιτρέπετε τη διακίνηση πελατών από τραπέζι σε τραπέζι, τηρείτε το μέτρο με μόνο καθήμενους πελάτες. Όλο το προσωπικό self test υποχρεωτικά κάθε εβδομάδα. Τηρείτε τις αποστάσεις στα τραπέζια και τον αριθμό ατόμων. Η πλήρη απελευθέρωση εξαρτάται από όλους μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Διαφωνούν με το ωράριο

Ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι διαφωνεί κάθετα με το ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 23.00 και σημειώνει: «Μέτρα περιορισμού εξαγριώνουν τα πλήθη και τα ωθούν σε αντίδραση. Μεταφέρουν τον κόσμο σε πλατείες, παραλίες και πάρκα χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης. Το ξέρουμε όλοι ότι αυτό θα επιβαρύνει τις επιχειρήσεις και τη βιωσιμότητά τους. Εμείς θα το τηρήσουμε ως κανόνα και θεωρούμε ότι το ωράριο είναι πρόσκαιρο μέτρο που θα καταργηθεί άμεσα. 

Τέλος, ζητούμε την κατανόηση των τοπικών Αρχών στο αρχικό στήσιμο των καταστημάτων μας καθώς και στο χρόνο που θα γίνει αυτό. Αν κάποιος προσπαθήσει να στήσει την επιχείρησή του Μ. Σάββατο και όχι ανήμερα του Πάσχα, ώστε να κάνει σωστή καθαριότητα και απολύμανση του χώρου όπως προβλέπεται, να μην παρατηρηθεί από τις Αρχές. Εμείς ως επιχείρηση οφείλουμε να φροντίσουμε να μη χρησιμοποιηθεί ο κοινόχρηστος χώρος μας μέχρι το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα 3/5, οπότε θα επιτρέπεται νόμιμα η χρήση του», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, ευχόμενος στα μέλη του καλή αρχή και να μην ξεχνούν τις βασικές τους αρχές, που είναι Χαμόγελο – Ευγένεια – Ποιότητα – Καθαριότητα.

Της Βίκυς Βετουλάκη