“Καμπανάκι” με 13 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία και 20 ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας!

“Καμπανάκι” με 13 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία και 20 ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας!

Δεκατρία ήταν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Μεσσηνία, όπως ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ. Η συγκεκριμένη είδηση και εν όψει της εορτής του Πάσχα, αλλά και του επικείμενου ανοίγματος της εστίασης, αποτελεί «καμπανάκι» για να μην ξεφύγει η διασπορά του ιού στο νομό.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας την ίδια στιγμή 18 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική “Covid19”, ενώ δύο ακόμα παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Χθες έγινε μια νέα εισαγωγή, δόθηκε ένα εξιτήριο, ενώ έγινε και διακομιδή εγκύου ασθενούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο της Πάτρας, γιατί κρίθηκε ότι χρήζει στενότερης παρακολούθησης, αλλά και για τη μεγαλύτερη προστασία του βρέφους, σε περίπτωση που γεννηθεί πρόωρα.  

Παράλληλα, τα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν 510 τεστ ταχείας ανιχνεύσεως, ενώ σήμερα θα γίνουν “rapid test” μόνο στα σπιτάκια της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας  (11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.), καθώς και στην πλατεία της Μεσσήνης και της Χώρας.

Στη χώρα χθες ανακοινώθηκαν 2.435 νέα κρούσματα και 73 θάνατοι. Πολύ υψηλός παραμένει και ο αριθμός των διασωληνωμένων, με 817 ασθενείς να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους «σαραντάρηδες»

Τη δυνατότητα να κλείσει «ραντεβού» για εμβολιασμό έχει από προχθές αργά το βράδυ η πρώτη «φουρνιά» των σαραντάρηδων και συγκεκριμένα η ηλικιακή ομάδα 40-44.  Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν άμεσα ραντεβού για εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca στα Κέντρα Υγείας Πύλου και Αγίου Νικολάου Μάνης, ενώ για το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης θα πρέπει να περιμένουν μερικές μέρες. 

Αύριο Μ. Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού και για τους 45-49. 

Στη Μεσσηνία χθες πραγματοποιήθηκαν συνολικά 839 εμβολιασμοί. Ήδη 11.039 πολίτες έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός των εμβολιασθέντων στο νομό, με έστω μια δόση, ανέρχεται στους 26.328.