9 τα νέα κρούσματα χθες στη Μεσσηνία – Παραμένουν 10 ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

9 τα νέα κρούσματα χθες στη Μεσσηνία – Παραμένουν 10 ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Αρκετά ήταν το τελευταίο 24ωρο τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν στη Μεσσηνία. Συνολικά ήταν 9 και… ανεβασμένα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Το γεγονός δε ότι η οικονομία έχει «ανοίξει» πλέον, επιβάλλει τη μέγιστη προσοχή τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς ένα «πισωγύρισμα» θα ήταν οδυνηρό και για την περιοχή μας, που κατάφερε να αντεπεξέλθει και όταν η πανδημία στη χώρα βρέθηκε στο «κόκκινο».

Την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας παραμένουν δέκα ασθενείς για νοσηλεία στην κλινική «Covid19», ενώ κανείς δε βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. Παράλληλα, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο νομό συνεχίζουν τα μαζικά “rapid test”, πραγματοποιώντας χθες 320 περίπου. 

Σήμερα οι νοσηλευτές του ΕΟΔΥ, εκτός του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας (8.30π.μ. – 3.00μ.μ) όπως κάθε μέρα, θα βρίσκονται και στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.

Συνολικά στη χώρα χθες ανακοινώθηκαν 2.812 νέες μολύνσεις, ενώ ακόμα 63 πολίτες κατέληξαν από τις επιπλοκές που προκαλεί η νόσος. Στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέρχονται σε 639.

Τέλος, στο εμβολιαστικό πεδίο, στη Μεσσηνία τη Δευτέρα 17 Μαΐου έγιναν συνολικά 1.672 εμβολιασμοί. Οι εμβολιασμένοι πολίτες στο νομό που έχουν ολοκληρώσει και τις δυο δόσεις είναι πλέον 21.259, ενώ συνολικά έχουν εμβολιαστεί 38.177 με έστω μια δόση.