Τέσσερα τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στο νομό, παραμένουν 13 ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Τέσσερα τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στο νομό, παραμένουν 13 ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Τέσσερα νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη Μεσσηνία κατά τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας παραμένουν 13 ασθενείς, όλοι στην κλινική “covid 19” και κανείς στη ΜΕΘ. Το τελευταίο 24ωρο ένας ασθενής πήρε εξιτήριο, ενώ έγινε μια νέα εισαγωγή. 

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν στο νομό χθες 380 τεστ ταχείας ανιχνεύσεως τόσο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας όσο και στο παζάρι της Αγίας Τριάδας. Σήμερα θα διεξαχθούν τεστ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, καθώς και στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, όπως κάθε Παρασκευή. 

Συνολικά στη χώρα ανακοινώθηκαν 1.918 νέα κρούσματα κορωνοϊού, καθώς και 54 ακόμα θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανόντων από τις επιπλοκές του ιού στους 11.641 από την αρχή της πανδημίας. 

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών στην Ελλάδα, τέλος, υποχωρεί μεν, αλλά με αργούς ρυθμούς, καθώς 646 παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση. 

Στην επιχείρηση “Ελευθερία” και το πρόγραμμα εμβολιασμού, από σήμερα όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40-44 και δεν έχουν κλείσει ακόμα το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν, θα μπορούν να επιλέξουν στην πλατφόρμα όποιο σκεύασμα επιθυμούν. Μέχρι και αργά το βράδυ της Τετάρτης, 19 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν στη Μεσσηνία 1.438 εμβολιασμοί μέσα σε μια μέρα. Ο αριθμός των πολιτών στο νομό που έχει εμβολιαστεί με μια τουλάχιστον δόση ανέρχεται πλέον σε 40.131, εκ των οποίων 22.418 έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις.