Τρία νέα κρούσματα και επτά ασθενείς με κορωνοϊό στο νοσοκομείο

Τρία νέα κρούσματα και επτά  ασθενείς με κορωνοϊό στο νοσοκομείο

Τους 35χιλ έφτασαν οι εμβολιασμένοι πολίτες στη Μεσσηνία 

Τρία ήταν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο στη Μεσσηνία. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας παραμένουν επτά ασθενείς στην κλινική “Covid19” και κανείς στη ΜΕΘ, οι λιγότεροι το τελευταίο τουλάχιστον 6μηνο, επιβεβαιώνει για ακόμα μια μέρα… την «υποχώρηση» της πανδημίας στο νομό.

Την ίδια στιγμή τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ εντείνουν τους μαζικούς ελέγχους με “rapid test” . Χθες πραγματοποιήθηκαν περίπου 570 μέχρι το μεσημέρι, ενώ για το βράδυ ήταν προγραμματισμένα και για το «Ιστορικό Κέντρο» της Καλαμάτας, στην οδό Αμφείας. Σήμερα, όσοι επιθυμούν, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θα διεξάγονται απ’ τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ, ενώ και αύριο απ’ τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι στο ίδιο σημείο.

Στη χώρα χθες, ανακοινώθηκαν 2.188 νέα κρούσματα και 56 θάνατοι. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται πλέον σε 677 στις ΜΕΘ.

Τέλος, κανονικά και με «γρήγορους» ρυθμούς συνεχίζεται ο εμβολιασμός των πολιτών σε όλη τη χώρα. Στα εμβολιαστικά κέντρα της Μεσσηνίας διεξήχθησαν το τελευταίο 24ωρο 1.647 εμβολιασμοί, με τους εμβολιασθέντες πολίτες με μια τουλάχιστον δόση να φτάνουν πλέον τους 35.409, ενώ 18.751 να έχουν ολοκληρώσει και τις δύο.