Τρία νέα κρούσματα στη Μεσσηνία και «σταθερά» 13 οι ασθενείς στην κλινική “covid 19”

Τρία νέα κρούσματα στη Μεσσηνία και «σταθερά» 13 οι ασθενείς στην κλινική “covid 19”

Σε καλό επίπεδο, από πλευράς κρουσμάτων, παραμένει ο Νομός Μεσσηνίας, καθώς χθες ανακοινώθηκαν 3 νέα επιβεβαιωμένα από τον ΕΟΔΥ. Την ίδια στιγμή η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι σταθερή, με 13 ασθενείς να παραμένουν για νοσηλεία στην κλινική “covid19” (ένα εξιτήριο και μια εισαγωγή το τελευταίο 24ωρο), ενώ «κενή» είναι η ΜΕΘ.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνέχισαν τους εκτεταμένους ελέγχους και χθες στη Μεσσηνία, πραγματοποιώντας συνολικά περίπου 500 τόσο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας όσο και στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης. Rapid test θα γίνουν και το Σαββατοκύριακο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας απ’ τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.

Συνολικά χθες στη χώρα ανακοινώθηκαν 2.020 νέες μολύνσεις, ενώ 56 ακόμα ασθενείς κατέληξαν από τις επιπλοκές που προκαλεί ο ιός. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων ανέρχεται σε 617.

Τέλος, στα εμβολιαστικά κέντρα της Μεσσηνίας την Πέμπτη, 20 Μαϊου, έγιναν ακόμα 1.379 εμβολιασμοί. Οι εμβολιασμένοι στο νομό με τουλάχιστον μια δόση έφτασαν τους 41.158, με 22.770 να έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις.