Ερειπωμένο το πρώην Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας Στασιού

Ερειπωμένο το πρώην Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας Στασιού

Απογοήτευση και θλίψη σε κατοίκους και παλιούς μαθητές του

Εγκαταλελειμμένο, εδώ και δεκαετίες, είναι το πρώην Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας Στασιού Τριφυλίας στην είσοδο του χωριού, σε οικόπεδο με μανδρότοιχο, μεγάλο αύλειο χώρο και δέντρα (λεύκες).

Αντικρίζοντας κανείς το ερειπωμένο κτήριο αισθάνεται απογοήτευση και θλίψη, ενώ πολύ πιο έντονα είναι τα συναισθήματα κατοίκων του Στασιού και παλιών μαθητών του σχολείου.

Πλέον ο μόνος λόγος που χρησιμοποιείται ο μεγάλος αύλειος χώρος του, στον οποίο είχε κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ, είναι για την εναπόθεση απορριμμάτων στους δύο κάδους που έχουν τοποθετηθεί στο σημείο.

Όπως μάλιστα μας είπαν κάτοικοι, επειδή η αποκομιδή δεν είναι συχνή ή όσο συχνή θα έπρεπε να είναι, οι κάδοι γεμίζουν και έτσι ο χώρος είναι πολλές φορές γεμάτος απορρίμματα, λες και το προαύλιο είναι παράνομη χωματερή…

Σύμφωνα με κατοίκους που ήταν μαθητές στο συγκεκριμένο κτήριο του σχολείου, ανεγέρθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και λειτούργησε για λίγα μόνο χρόνια, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1970, ενώ είχε στις τάξεις του περί τους 80 με 100 μαθητές συνολικά ανά σχολικό έτος.

Γιατί έχει αφεθεί το κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Στασιού Τριφυλίας; Δεν μπορεί ο Δήμος Τριφυλίας μαζί με την Κοινότητα και τους τοπικούς συλλόγους να εξετάσουν κάθε ενδεχόμενο για αξιοποίηση του κτηρίου, αν δεν έχει υποστεί βλάβες που το κρίνουν ακατάλληλο, αλλά και του περιβάλλοντος χώρου του; Χρειάζονται, προφανώς, μελέτη, σχεδιασμός και προγραμματισμός! Ας αναληφθεί άμεσα κιόλας σχετική πρωτοβουλία!