Γ. Γραμματέας Ένωσης Πυροσβεστών: «Το μόνο που κάναμε ήταν να πούμε ένα δημόσιο ευχαριστώ»

Γ. Γραμματέας Ένωσης Πυροσβεστών: «Το μόνο  που κάναμε ήταν να πούμε ένα δημόσιο ευχαριστώ»

Το πώς φτάσαμε στο πρωτοφανές επεισόδιο των τελευταίων ημερών με στελέχη της Πυροσβεστικής Καλαμάτας και το Δήμο Οιχαλίας για ένα έργο που λύνει προβλήματα και ένα ευχαριστήριο που θα έπρεπε να είναι ανώδυνο, αναζητήσαμε στη διοίκηση της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων. Γι’ αυτό απευθυνθήκαμε στο γενικό γραμματέα της, Σωτήρη Δημάκη.

Αρχικά, με αφορμή την ανακοίνωση του αντιδημάρχου Οιχαλίας κ. Ντονά, ο κ. Δημάκης διευκρίνισε ότι η Ένωση ποτέ δεν έστειλε έγγραφο, ούτε ήρθε σε κάποια επικοινωνία με τον κ. Ντονά, αλλά ούτε και με τη δήμαρχο Οιχαλίας.

Η αρχή
Εξηγώντας δε πώς εκτυλίχθηκε η όλη ιστορία, είπε ο κ. Δημάκης: «Πριν από αρκετούς μήνες ο πρόεδρος της Ένωσής μας κ. Καψαμπέλης με ρώτησε (λόγω καταγωγής μου) αν γνωρίζω κάποιον από το Δήμο Οιχαλίας, έτσι ώστε να βοηθήσουμε να δοθεί λύση με το σκέπαστρο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μελιγαλά. Καθώς γνωρίζω προσωπικά τον αντιδήμαρχο Ιωάννη Παπαδόπουλο, ήρθα σε επικοινωνία μαζί του για το θέμα αυτό και ο κ. Παπαδόπουλος μου υποσχέθηκε ότι θα το κοιτάξει και θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Σε δεύτερη επικοινωνία που είχα μαζί του, περίπου στις αρχές Απριλίου, με ενημέρωσε ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και ότι γίνονται προσπάθειες να εγκριθεί ένα ποσό από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου. Μάλιστα, κατά την επίσκεψή μας, ως Ένωση, στο Π.Κ. Μελιγαλά στις 21 Απριλίου, ενημερώσαμε σχετικά τους συναδέλφους μας, παρουσία και του προϊσταμένου κ. Μπουτακόπουλου».

«Μας λυπεί…»
Για το πώς φτάσαμε στο μπαράζ των ανακοινώσεων, ο κ. Δημάκης εξήγησε ότι στις 9 Ιουνίου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Παπαδόπουλο και τον ενημέρωσε ότι εγκρίθηκε το ποσό (και μάλιστα διπλάσιο από το αρχικό) και το έργο του στεγάστρου βαίνει προς υλοποίηση. «Εγώ με τη σειρά μου τον ευχαρίστησα και του εξέφρασα την επιθυμία μας να δημοσιεύσουμε ένα ευχαριστήριο προς το Δήμο Οιχαλίας και αυτόν για την όλη βοήθεια. Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος, προς τιμήν του, μου ζήτησε στο ευχαριστήριο να αναφέρεται και ο κ. Ντονάς ως αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και η κυρία δήμαρχος. Κάτι για το οποίο εμείς, ως Ένωση, δεν είχαμε αντίρρηση και έτσι στις 11 του μήνα δημοσιεύσαμε το ευχαριστήριο για τα άτομα αυτά. Ξανατονίζω ότι ουδέποτε αναφέρθηκε από την Ένωσή μας ότι είχαμε επικοινωνία με κάποιον άλλον, πλην του κ. Παπαδοπούλου, τον οποίο και ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για τις ενέργειες που έκανε. Μας λυπεί και μας στενοχωρεί ιδιαίτερα η τελευταία τοποθέτηση του κ. Ντονά απέναντι στην Ένωση Πυροσβεστών Μεσσηνίας, όταν το μόνο πράγμα που κάναμε ήταν να πούμε ένα δημόσιο ευχαριστώ προς τον ίδιο, αλλά και προς την κα δήμαρχο», κατέληξε ο κ. Δημάκης.

Της Βίκυς Βετουλάκη