Σταθερά «διψήφια» τα κρούσματα στη Μεσσηνία και αύξηση στις νοσηλείες στην κλινική “Covid19” – Έκλεισαν κι άλλα σχολεία

Σταθερά «διψήφια» τα κρούσματα στη Μεσσηνία και αύξηση στις νοσηλείες στην κλινική “Covid19” – Έκλεισαν κι άλλα σχολεία

Ακόμα πιο ανησυχητική γίνεται η κατάσταση με την πανδημία τις τελευταίες μέρες, καθώς ο διψήφιος αριθμός κρουσμάτων παραμένει σε καθημερινή βάση, ενώ διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα 24ωρο και οι νοσηλείες στην κλινική “covid19” του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, κατά την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ επιβεβαιώθηκαν 11 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία και την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έγιναν τρεις νέες εισαγωγές, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται πλέον έξι ασθενείς στην κλινική, ενώ κενή συνεχίζει να παραμένει η ΜΕΘ.

Παράλληλα, συνεχίστηκε το «ντόμινο» των κλειστών τμημάτων, με αρκετούς γονείς πλέον να ζητούν τα σχολεία να κλείσουν συντομότερα, καθώς αποδεικνύονται χώροι υπερμετάδοσης του ιού.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν στη Μεσσηνία χθες 550 περίπου “rapid test” και συνεχίζουν τους ελέγχους σήμερα τόσο στην Καλαμάτα όσο και στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.

Συνολικά χθες στη χώρα ανακοινώθηκαν 1.239 νέα κρούσματα και 39 ακόμα θάνατοι. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ μειώθηκαν «ελαφρά» σε 476.

Κλείνοντας, στο εμβολιαστικό πεδίο, όπως αναφέραμε και στο χθεσινό μας φύλλο, οι εμβολιασμένοι πολίτες στη Μεσσηνία με τουλάχιστον μια δόση ξεπέρασαν τους 50.000 και είναι συγκεκριμένα μέχρι και την Τετάρτη 2/6 50.059. Εξ αυτών έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις 28.890 πολίτες, όπως και όσοι έχουν εμβολιασθεί με το μονοδοσικό σκεύασμα της “Johnson & Johnson”. 

Του Κώστα Γαζούλη