Ξανά «ψηλά» τα κρούσματα στη Μεσσηνία, παραμένουν τέσσερις ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ξανά «ψηλά» τα κρούσματα στη Μεσσηνία, παραμένουν τέσσερις ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας


Παραμένουν «ψηλά» τα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία, καθώς και χθες ανακοινώθηκαν 9 από τον ΕΟΔΥ. Την ίδια στιγμή θετικό είναι ότι δεν ανακοινώθηκε κανένα νέο κλείσιμο «τάξης» ή σχολείου το τελευταίο 24ωρο. Επίσης σταθερά χαμηλά είναι και οι ασθενείς που παραμένουν για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Στην κλινική “Covid19” βρίσκονται 4 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ άδεια συνεχίζει να είναι η ΜΕΘ.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζουν παράλληλα τους καθημερινούς μαζικούς ελέγχους για τη διασπορά της νόσου. Μόνο χθες πραγματοποίησαν συνολικά 600 “rapid test”, ενώ εκτός των προγραμματισμένων σημείων, τεστ έγιναν έξω και από κεντρικό σούπερ μάρκετ.

Συνολικά στη χώρα ανακοινώθηκαν 1.886 νέες μολύνσεις και 27 ακόμα θάνατοι. Στις ΜΕΘ των νοσοκομείων παραμένουν διασωληνωμένοι 482 ασθενείς.

Στους εμβολιασμούς, οι συνολικοί με τουλάχιστον μια δόση στη Μεσσηνία έφτασαν τους 48.719, ενώ 27.341 έχουν ολοκληρώσει και τις δύο. Οι τελευταίοι, από χθες, έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν και το «πράσινο πιστοποιητικό» εμβολιασμού, με το ΑΜΚΑ τους και τους κωδικούς «taxis», πολύ εύκολα στο gov.gr.

Του Κώστα Γαζούλη