Δήμος Πύλου-Νέστορος: Υπογραφή ένταξης του έργου αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας

Δήμος Πύλου-Νέστορος: Υπογραφή ένταξης του έργου αναβάθμισης  του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας

Την πράξη ένταξης του έργου με τίτλο «Αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας του Δήμου Πύλου-Νέστορος» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου ΕΣΠΑ 2014-2020 υπέγραψε το περασμένο Σάββατο στο Δημοτικό Κατάστημα Χώρας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Η εν λόγω σύμβαση, προϋπολογισμού 2.812.000 ευρώ, υπεγράφη παρουσία του δημάρχου Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Άννας Καλογεροπούλου, του περιφερειακού συμβούλου Αναστασίου Σαρδέλη, καθώς και αντιδημάρχων, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.

Από την πλευρά του, σε δήλωσή του ο κ. Καρβέλας ανέφερε: «Με την υπογραφή της πράξης ένταξης του έργου εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα. Ως Δημοτική Αρχή, συνεργαζόμενοι μεθοδικά και αποτελεσματικά με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, φέραμε εις πέρας ένα δύσκολο, επίπονο και σημαντικό έργο, μέχρι τη σημερινή υπογραφή, μέσα από το οποίο τα ευρήματα από τον Άνω Εγκλιανό θα εκτίθενται πλέον στη θέση που τους αρμόζει.

Η αναβάθμιση του Μουσείου σηματοδοτεί μια νέα πορεία για την ευρύτερη περιοχή της Χώρας, με γνώμονα την ενίσχυση του Πολιτισμού. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα και εργάστηκαν για να φτάσουμε στη σημερινή υπογραφή. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέποντας ότι οι υποσχέσεις μας γίνονται πράξη, δημιουργώντας μια απτή απόδειξη ότι με το έργο μας θα είμαστε πάντα δίπλα στους δημότες».