«Ανυπότακτα Φιλιατρά»: Νέες καταγγελίες στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας

«Ανυπότακτα Φιλιατρά»: Νέες καταγγελίες στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας

Σε νέες καταγγελίες στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας προέβη αντιπροσωπεία του κοινοτικού συνδυασμού «Ανυπότακτα Φιλιατρά», ενώ ζήτησαν και τους παρασχέθηκε ενημέρωση για την εξέλιξη των προηγούμενων καταγγελιών τους όσον αφορά στην απόρριψη αποβλήτων του Δήμου Τριφυλίας στην περιοχή του Αγροκηπίου Φιλιατρών.

Σε δηλώσεις της η Ζωή Πετροπούλου τόνισε: «Ήρθαμε πάλι στην Εισαγγελία της Κυπαρισσίας, μετά ένα μήνα περίπου από την τελευταία μας επαναφορά. Ο λόγος είναι για να ενημερωθούμε για την πορεία της υπόθεσης σχετικά με το Αγροκήπιο, κυρίως, Φιλιατρών, αλλά και με τα άλλα, καθώς επίσης να καταθέσουμε συμπληρωματικά στοιχεία, πράγμα που κάναμε.

Τα νέα, λοιπόν, είναι ότι έχει πάρει την πορεία του το πράγμα και βρίσκεται σε φάση προκαταρκτικής εξέτασης στο Ειρηνοδικείο Πλαταμώδους. Τώρα εδώ να πούμε μερικά πράγματα, διότι έχουμε δει και από τα τελευταία Κοινοτικά Συμβούλια κάποιες τοποθετήσεις συμβούλων, τοπικών και δημοτικών, που έρχονται σε αντίθεση ακόμα και με τον ίδιο τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας. Παραδείγματος χάρη, ειπώθηκε για τον εν λόγω χώρο ότι “ναι, λέει, να μαζευτούν τα σύμμεικτα, αλλά να μείνουν τα κλαδιά”. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον ισχύοντα Κανονισμό της Καθαριότητας του 2015 και συγκεκριμένα με το άρθρο 13 εδάφιο, νομίζω, δ (δέλτα). Να πάρουν να το διαβάσουν, διότι δε νοείται να είναι ανενημέρωτοι, κι αν είναι ανενημέρωτοι, θα πρέπει να ρωτήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες, εν προκειμένω την υπηρεσία του Δήμου.

Εδώ, λοιπόν, θα θέσω και ένα άλλο θέμα. Πού εδρεύει αυτή η υπηρεσία; Ο διευθυντής έχει γνώση των προβλημάτων αυτών; Πού βρίσκεται; Ένα άλλο τώρα που θέλω επίσης να καταγγείλω: Προσπάθεια επιθετική, τον τελευταίο καιρό, πάνω στις καταγγελίες μας. Τη δέχθηκα η ίδια. Έστειλε ο δήμαρχος έγγραφο στην υπηρεσία μου με βάση το οποίο ελέγχει εμένα στη νέα μου υπηρεσία. Αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο και όχι μόνο. Φανερώνει ότι θέλει να με τρομοκρατήσει, να με στοχοποιήσει. Εγώ δε θα φιμωθώ, δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω. Και θα τελειώσω με τη φράση: “σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ”, προς τον κ. δήμαρχο της Τριφυλίας».

Με τη σειρά του, ο κοινοτικός σύμβουλος με τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά”, Βασίλειος Σπυρόπουλος, σημείωσε: «Ξανά στα δικαστήρια για τρίτη φορά τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά”, σε μία πορεία υπεράσπισης της γειτονιάς της πόλης των Φιλιατρών, σε μία πορεία υπεράσπισης του περιβάλλοντος και των ζωών μας. Δε θα σταματήσουμε, δε θα υποκύψουμε. Τα πράγματα θα φτάσουν εκεί που πρέπει, θα τιμωρηθούν οι ένοχοι, θα πληρώσουν και τα πρόστιμα και δε θα τα μεταφέρουν στην κοινωνία. Τώρα για τις πιέσεις εκφοβισμού στη συντρόφισσα, στη φίλη Ζωή Πετροπούλου, κενές πιστολιές είναι, δε θα περάσουν. Προχωράμε εμείς κανονικά στην πορεία μας. Ο δήμαρχος είναι αναρμόδιος και η επιστολή του έπρεπε να επιστραφεί από την Υπηρεσία, τη σημερινή, της Ζωής Πετροπούλου.

Στο κομμάτι το υπόλοιπο, εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε, το υπουργείο Παιδείας, γιατί εκεί είναι Ειδικό Σχολείο, να ενημερώνουμε το υφυπουργείο Αθλητισμού, ενώ θα κάνουμε και μία προσπάθεια να το αναδείξουμε στα αθηναϊκά ΜΜΕ.

Λοιπόν, δε σταματάμε! Και κάνω μία έκκληση σε αυτούς που ασκούν διοίκηση, να προβληματιστούν με τις πρακτικές που εφαρμόζουν και ν’ αλλάξουν πορεία, γιατί παραβαίνουν τους νόμους και το Σύνταγμα».

Του Ηλία Γιαννόπουλου