Αλιμάκι: Φωτιά στον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ, στάχτη οι δεσμεύσεις, οργή κατοίκων

Αλιμάκι: Φωτιά στον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ, στάχτη οι δεσμεύσεις, οργή κατοίκων

Ούτε η βροχόπτωση που “έφερε” στο Αλιμάκι Δ.Ε. Κυπαρισσίας ο “Μπάλλος” τις προηγούμενες μέρες στάθηκε αρκετή για να σβήσει τη φωτιά στον παράνομο σκουπιδότοπο του Δήμου Τριφυλίας. Η φωτιά κατακαίει παρανόμως εναποθετημένα σκουπίδια στον από προηγούμενα χρόνια αποκατεστημένο ΧΑΔΑ, πλησίον του νέου παράνομου που δημιουργήθηκε από το Δήμο με συνενοχή και συνυπευθυνότητα της Περιφέρειας και εμπλεκόμενων κρατικών υπηρεσιών και λειτουργών.

Στάχτη, δυστυχώς, έγιναν από την πραγματικότητα και οι υποσχέσεις που κατά καιρούς έχει δώσει ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γεώργιος Λεβεντάκης, με τελευταία, ρητή, δέσμευσή του στην Επιτροπή Αγώνα, με την οποία συναντήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Τριφυλίας στην Κυπαρισσία την Τετάρτη 23 Ιουνίου. Τότε είπε πως τέλος Ιουλίου θα σταματήσει η εναπόθεση σκουπιδιών στο Αλιμάκι, γιατί θα τα παίρνει η ΤΕΡΝΑ, αλλά κι αν δεν τα παίρνει, την 1η Σεπτεμβρίου θα κλείσει οριστικά την παράνομη χωματερή Αλιμακίου!

Κάτοικοι και ιδιοκτήτες γης στους οικισμούς Μύρου και Αλιμάκι αλλά και στις Ράχες, την Κυπαρισσία και την ευρύτερη περιοχή, είναι οργισμένοι, διαπιστώνοντας τον εμπαιγμό σε βάρος τους και, κυρίως, το περιβαλλοντικό και οικολογικό έγκλημα που συντελείται κατ’ εξακολούθηση στον παράνομο σκουπιδότοπο στο Αλιμάκι και την ευρύτερη περιοχή.

Την Κυριακή τόνοι σκουπιδιών που καίγονταν, παρά τη βροχή των προηγούμενων ημερών, δημιούργησαν «αποπνικτική ατμόσφαιρα τοξικού νέφους», ενώ τη Δευτέρα η κατάσταση ήταν τραγικότερη. Όσο χώμα κι αν ρίχνουν σκεπάζοντας τα σκουπίδια που καίγονται στον ήδη, από χρόνια, αποκατεστημένο ΧΑΔΑ, η φωτιά δε σβήνει…

Ακόμη και προχθές οι κάτοικοι έλαβαν υποσχέσεις για τους προσεχείς μήνες, αλλά δεν πείθονται μιας και όλες έχουν αποδειχθεί ψεύτικες. Μήπως, αναρωτιούνται, οι εμπλεκόμενες αρμόδιες Αρχές και κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι κρατικοί λειτουργοί, στα σοβαρά ζητήματα του παράνομου σκουπιδότοπου Αλιμακίου και της φωτιάς στα σκουπίδια δεν πράττουν ως οφείλουν εκ του νόμου και των καθηκόντων τους; Υπάρχει άραγε κάποια Αρχή, υπηρεσία ή κρατικός λειτουργός να ασχοληθεί σοβαρά με τον παράνομο σκουπιδότοπο του Δήμου Τριφυλίας στο Αλιμάκι; Υπάρχει κράτος και αν ναι, πού είναι και τι κάνει για τον παράνομο σκουπιδότοπο στο Αλιμάκι; Η Ελληνική Δημοκρατία, αναρωτιούνται, τέλος, έχει υπηρεσίες και λειτουργούς στην Τριφυλία, τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο να ασχοληθούν σοβαρά ή όχι;