Από το φιλέ στην πασαρέλα ο Μανιάτης Γυμναστής Αντώνης Κισκήρας

Από το φιλέ στην πασαρέλα ο Μανιάτης Γυμναστής Αντώνης Κισκήρας

«Το μόντελινγκ είναι το μέσο για να κυνηγήσω τα όνειρά μου»

Φωτογραφίσεις και γυρίσματα, διασημότητες, ταξίδια, πάρτυ και μια άνετη ζωή… Ο Αντώνης Κισκήρας μοιάζει να ζει το όνειρο πολλών νεαρών αγοριών και κοριτσιών και όντως το απολαμβάνει.

Ο 31χρονος Μανιάτης καθηγητής Φυσικής Αγωγής και τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδος στο μπιτς βόλεϊ δείχνει, όμως, να πατάει γερά τα πόδια του στη γη. Δεν έχει χάσει τον προσανατολισμό του μέσα σε αυτό το λαμπερό κόσμο της μόδας, της σόου μπιζ και του μάρκετινγκ, αλλά εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο αθλητισμός είναι πιο σημαντικός γι’ αυτόν και οι σπουδές του στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών, που αποτέλεσαν το σημείο εκκίνησης και συνεχίζονται, συνιστούν το βασικό άξονα για το σχεδιασμό της επαγγελματικής πορείας που θέλει να ακολουθήσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει ήδη εργασιακή εμπειρία σε σχολείο ως γυμναστής, παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό της Ορθοπαιδικής, Άθληση και Υγεία, για την αποκατάσταση τραυματισμών και προγραμματίζει ένα δεύτερο στην Ειδική Αγωγή.

Ενδεικτικό των επιλογών του Αντώνη Κισκήρα είναι και η απόφαση να απορρίψει προτάσεις για συμμετοχή σε ριάλιτι όπως το Μπάτσελορ και το Big Brother, επειδή «δεν είναι κάτι που θεωρώ ότι θα με ωφελούσε με κάποιον τρόπο, αλλά ίσως μελλοντικά να δοκίμαζα κάποιο Survivor που έχει και το αθλητικό κομμάτι», όπως χαρακτηριστικά λέει.

Ας τον αφήσουμε να μας πει περισσότερα…

-Εμείς βολεϊμπολίστα και πρωταθλητή του μπιτς βόλεϊ σε γνωρίζαμε, πώς προέκυψε το μόντελινγκ και τι περιλαμβάνει αυτή η διαδρομή;
Αυτή η διαδρομή ξεκίνησε στην ηλικία των 22 ετών, ενώ σπούδαζα στη Γυμναστική Ακαδημία και έπαιζα βόλεϊ στον Απόλλωνα Αθηνών, ομάδα Β’ Εθνικής κατηγορίας. Έβγαινα τότε με μια κοπέλα η οποία ήταν στο χώρο του μόντελινγκ και με τα πολλά με έπεισε να ασχοληθώ και εγώ δειλά δειλά!

Στα 9 χρόνια που ασχολούμαι γνώρισα πολλούς καλλιτέχνες και ανθρώπους του χώρου και συνεργάστηκα με πάρα πολλές εταιρείες. Πολύ σημαντικό καθώς έβγαλα αρκετά χρήματα για να καλύψω τις βιοποριστικές μου ανάγκες, να κάνω το μεταπτυχιακό μου και να έχω μια καλή ποιότητα ζωής.

-Έχουν ομοιότητες οι δύο χώροι και τι θα διάλεγες από τα δύο; Ποιο σε «γεμίζει» πιο πολύ, η πασαρέλα και οι φωτογραφίσεις ή ο αθλητισμός;
Ο αθλητισμός είναι η μεγάλη μου αγάπη. Παίζω ακόμα βόλεϊ στην ομάδα του Φλοίσβου, Α2 κατηγορίας. Παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς που είχα στο γόνατο, δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς άθληση.

Το μόντελινγκ είναι άλλο πράγμα, είναι δουλειά! Και λέω είναι δουλειά, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα δεν μπορείς να ποντάρεις στον αθλητισμό για να ζήσεις δυστυχώς! Ειδικά στο βόλεϊ και το μπιτς βόλεϊ που ένας μέσος αθλητής στην καλύτερη να βγάζει τα βασικά του έξοδα! Με το μόντελινγκ μια απλή φωτογράφιση συνήθως είναι 4 φορές περισσότερα χρήματα από ένα καλό μεροκάματο, οπότε καταλαβαίνετε ότι αξίζει! Απλά πρέπει να γνωρίζεις ότι έχει ημερομηνία λήξης, ειδικά στην Ελλάδα! Δε θα έλεγα ότι το μόντελινγκ είναι το όνειρό μου, θα έλεγα ότι είναι το μέσο για να κυνηγήσω τα όνειρά μου και να έχω την εξέλιξη που επιθυμώ ως άνθρωπος!

Απλώς, όπως και σε ό,τι άλλο κάνω στην ζωή μου, θέλω να το κάνω καλά! Μέχρι στιγμής τα καταφέρνω…

-Πόσο σε άλλαξε η ενασχόλησή σου με το λαμπερό χώρο της μόδας;
Δε θα έλεγα ότι με άλλαξε. Ήμουν συνειδητοποιημένος από πολύ μικρή ηλικία για το πώς είναι η ζωή, τι πρέπει να προσέχω, αλλά και πού να επενδύσω ώστε να έχω μια καλή ζωή: στη μόρφωση! Σίγουρα σου δίνει αυτοπεποίθηση, σε βλέπει κόσμος και σε αναγνωρίζει από τις δουλειές σου, έχεις πολλά δώρα από εταιρείες και προσκλήσεις σε πριβέ πάρτυ, έχει την πλάκα του, θα έλεγε κανείς. Και φυσικά αν είσαι καλός, όχι μόνο στο πώς να ποζάρεις, αλλά στο χαρακτήρα και στις δημόσιες σχέσεις, μπορείς να βγάζεις και καλά χρήματα.

-Τι σχέση έχει ο πραγματικός Αντώνης με την εικόνα που εμφανίζεται στις καλλιτεχνικές δουλειές σου;
Καμία σχέση και αυτό είναι και το ζητούμενο στην κάθε φωτογράφιση: σαν ηθοποιός πρέπει να μπεις στο συγκεκριμένο κόνσεπτ. Αυτό είναι και το ωραίο της υπόθεσης. Ο Αντώνης παραμένει ένας απλός καθημερινός τύπος, ένα λαϊκό παιδί από τη Μάνη. Αν δει κάνεις τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να μπερδευτεί (instagram: kiskiras_), αλλά είναι όλα καθαρά θέμα μάρκετινγκ!

-Πώς αποκρυσταλλώθηκε μέσα σου η εμπειρία στο GNTM; Κράτησες κάποια θετικά στοιχεία;
Ο λόγος που πάει κάποιος στην τηλεόραση είναι λόγω προβολής ή χρημάτων. Εγώ πήγα για την προβολή κατά βάση, γιατί η προβολή στο χώρο αυτόν πάντα βοηθάει. Υπολόγιζα να είχα λίγο περισσότερο όφελος, αλλά δεν κατάφερα να περάσω. Σίγουρα έπαιξαν ρόλο και τα χρόνια μου στο χώρο και ότι δεν ήθελα να το παίξω κάποιος άλλος από αυτόν που είμαι.

Στην τηλεόραση ψάχνουν χαρακτήρες να έχουν υψηλή τηλεθέαση και μετά είναι όλα τα υπόλοιπα. Το θετικό ήταν ότι με έμαθε λίγος κόσμος παραπάνω και αυτό αργότερα μπορεί να βοηθήσει κάπου αλλού.

-Γενικότερα από το χώρο τι σε ξάφνιασε ευχάριστα και τι δυσάρεστα;
Όπως σε όλα τα επαγγέλματα, δεν είναι μόνο ευχάριστος ο χώρος αυτός. Πρέπει πάντα να δείχνεις ότι είσαι καλά, ακόμα κι όταν είσαι πολύ κουρασμένος ή μπορεί να έχεις προσωπικά ζητήματα, κι ενώ μπορεί να χρειαστεί να δουλεύεις όλη μέρα. Επίσης θέλει προσοχή όλα αυτά που λέει ο κόσμος, όλα ισχύουν, δεν είναι ο πιο καθαρός χώρος. Αλλά όλα έχουν να κάνουν με το πώς είσαι εσύ! Όλες οι επιλογές γίνονται από μας. Το ευχάριστο είναι ότι επισκέπτεσαι καινούργια μέρη, ανταλλάσσεις ιδέες με άτομα της τέχνης και βλέπεις πώς είναι και αυτός ο κόσμος.

-Τι θα συμβούλευες ένα νέο αγόρι ή κορίτσι που ονειρεύεται να γίνει μοντέλο;
Να πάει σε ένα γραφείο μοντέλων και να ξεκινήσει, αλλά να μην ξεχνάει ότι δε θα είναι για πάντα, πρέπει να υπάρχει plan b, να κοιτάξει πρώτα το διάβασμα και να περάσει σε ένα πανεπιστήμιο.

-Ποιοι είναι τα σχέδια σου για φέτος και για το μέλλον;
Φέτος αρχικά θέλω να τελειώσω το μεταπτυχιακό μου στην Ιατρική που έμεινε πίσω λόγω covid και να ξεκινήσω ένα στην ειδική αγωγή. Με το μόντελινγκ ασχολούμαι σε καθημερινή βάση και πάει πολύ καλά, ενώ όποτε προλαβαίνω πηγαίνω και στην ομάδα για προπόνηση. Αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, σε 2 χρόνια θα εργάζομαι σε ειδικό σχολείο και γενικότερα στο χώρο της άσκησης και θα έχω το μόντελινγκ σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, αυτό που χρειάζεται είναι θετική σκέψη!


Πλούσιο βιογραφικό σε παραγωγές και φωτογραφίσεις
Ο Αντώνης Κισκήρας έχει συμμετάσχει σε πολλά βιντεοκλίπ με γνωστούς τραγουδιστές όπως οι Θεοδωρίδου, Παπαρίζου, Τάμτα, Αμαρυλλίς, Κιάμος, Βασιλική Νταντά και άλλοι.

Από διαφημίσεις που έχουν παίξει στην τηλεόραση, η πιο πρόσφατη στην οποία ο Αντώνης έχει έντονη παρουσία είναι για το ούζο Πλωμαρίου, ενώ έχει παίξει και σε επεισόδιο της κωμικής σειράς «Οι Συμμαθητές».

Ακόμη, συμμετέχει στα γυρίσματα ξένων παραγωγών, όπως αυτά που έγιναν πριν από λίγους μήνες στην Αθήνα για το Greek Freak που αφορά στη ζωή του Αντετοκούμπο και για τη γνωστή σειρά Jack Rayan.

Η καθημερινή επαγγελματική ενασχόληση του Αντώνη Κισκήρα περιλαμβάνει πολλές δουλειές για ξενοδοχεία, διάφορα πρόμο βίντεο και φωτογραφίσεις σε Σαντορίνη, Πάρο και Ίο.

Την προσεχή Δευτέρα η ατζέντα του είναι επίσης κλεισμένη με το βιντεοκλίπ της δημοφιλούς τραγουδίστριας Ζοζεφίν.

Της Χριστίνας Ελευθεράκη