Συνάντηση περιφερειάρχη με την υφυπουργό Παιδείας με θέμα την υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Μεσσηνίας

Συνάντηση περιφερειάρχη με την υφυπουργό Παιδείας με θέμα την υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Μεσσηνίας

Με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, συναντήθηκε προχθές στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Η συνάντηση αφορούσε στην υποβάθμιση Δημοτικών Σχολείων της Μεσσηνίας και τις επιπτώσεις αυτής της ενέργειας στις περιοχές που αυτά λειτουργούν, με χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις την Κορώνη και το Διαβολίτσι.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε στην υφυπουργό ότι η Περιφερειακή Αρχή έχει ταύτιση απόψεων με το διευθυντή περιφερειακής εκπαίδευσης Δημήτρη Οικονομόπουλο ότι δεν έπρεπε να γίνει η υποβάθμιση.

Η υφυπουργός, από την πλευρά της, διαβεβαίωσε τον περιφερειάρχη ότι θα συζητήσει το θέμα αυτό με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Κέντρα Διά Βίου Μάθησης
Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, Γιώργο Βούτσινο.

Το θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν το ξεπέρασμα νομικών προβλημάτων, προκειμένου να λειτουργήσουν τα πέντε Κέντρα Διά Βίου Μάθησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για το θέμα αυτό υπάρχει συνεργασία των νομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και του υπουργείου στην κατεύθυνση της έκδοσης της απαραίτητης ΚΥΑ.

Νωρίτερα, προχθές το πρωί,  ο περιφερειάρχης μετείχε στην Αθήνα σε σύσκεψη με τον Στέφανο Βλαστό, διευθύνοντα σύμβουλο στην ΕΤΑΔ Α.Ε. (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου). Θέμα της ήταν η διεκδίκηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου της αξιοποίησης εκ μέρους της -σε συνεργασία με την ΕΤΑΔ και το ελληνικό Δημόσιο- περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.