Ξεκινούν οι καταβολές χρημάτων στους πυρόπληκτους της Μεσσηνίας

Ξεκινούν οι καταβολές χρημάτων στους πυρόπληκτους της Μεσσηνίας

Ευρεία σύσκεψη με θέμα τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων Πελοποννησίων που έχασαν καλλιέργειες και εισόδημα από τις πυρκαγιές του Αυγούστου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε στην έδρα της στην Τρίπολη.

Στη σύσκεψη με θέμα «Αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου παραγωγών και κτηνοτρόφων Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας» έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, κυβερνητικοί παράγοντες, καθώς και οι επιτροπές αρωγής από τις πιο πάνω Περιφερειακές Ενότητες, όπως και ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Αγγελόπουλος.

Να αναφέρουμε ότι σε προηγούμενο χρόνο είχε βρεθεί στην Τρίπολη, σε παρόμοια σύσκεψη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, αρμόδιος για θέματα κρατικής  αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Στην αρχή της σύσκεψης ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε τον κ. Λυκουρέντζο για την παρουσία, το μεγάλο ενδιαφέρον και φροντίδα του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η πορεία των καταγραφών, η υποβολή των αιτήσεων και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, έτσι ώστε να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ευχαρίστησε τον κ. Νίκα για τη θερμή υποδοχή και μίλησε για τη σοβαρή δουλειά που έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις να αποδοθούν τα χρήματα στους πυρόπληκτους.

«Η κυβέρνηση, με συνέπεια και ευθύνη, συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την υλοποίηση των μέτρων στήριξης των πληγέντων και τη διαδικασία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές», όπως ανέφερε.

Και συνέχισε: «Ο ΕΛΓΑ είναι έτοιμος να πληρώσει τις απώλειες ζωικού κεφαλαίου. Ήδη τα πορίσματα έχουν αποσταλεί στην κεντρική διοίκηση. Στόχος του Οργανισμού είναι εντός των ημερών να εξοφληθούν οι απώλειες ζωικού κεφαλαίου, ενώ για τις απώλειες του φυτικού κεφαλαίου, μετά την ολοκλήρωση της αποτύπωσης των πυρόπληκτων περιοχών, θα είναι σε θέση στο τέλος του μήνα να παραδώσουν στις επιτροπές τα αρχεία και να αποφασιστεί το ύψος των αποζημιώσεων, έτσι ώστε εντός Νοεμβρίου να φτάσουν στους παραγωγούς τα χρήματα».