Αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί με την πρώτη δόση στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί με την πρώτη δόση στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Σημαντική αύξηση σε προσέλευση πολιτών που κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τον επιστημονικά υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας, Παναγιώτη Κατσαφάδο, όλο το προηγούμενο διάστημα οι εμβολιασμοί στο Κέντρο είχαν σημειώσει πτωτική πορεία και από τους 400 που κατά μέσο όρο γίνονταν καθημερινά στις αρχές καλοκαιριού, είχαν μειωθεί τον προηγούμενο μήνα σε 120-130 ημερησίως.

Ωστόσο, τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει παρατηρηθεί αύξηση και ιδιαίτερα την εβδομάδα που διανύουμε, οι καθημερινοί εμβολιασμοί έχουν φτάσει τους 200.

Το σημαντικό είναι ότι έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των πολιτών που κλείνουν ραντεβού και προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας για να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ αυξημένη είναι και η προσέλευση των πολιτών για την τρίτη δόση.

Όπως εξήγησε ο κ. Κατσαφάδος, πιστεύει πως λίγο ο φόβος των κρουσμάτων που έχει αυξηθεί και στην περιοχή μας, λίγο τα μέτρα που επιβλήθηκαν και θεωρεί ότι αποδίδουν, όπως και το γεγονός ότι κάποιοι που το αμελούσαν τόσο καιρό αφυπνίστηκαν, έχουν φέρει αυτή την αύξηση των εμβολιασμών. «Μπορεί να καθυστερήσαμε λίγο να πιάσουμε τους στόχους, αλλά θα τους πετύχουμε», κατέληξε ο κ. Κατσαφάδος.

Β.Β.