Εστίαση Καλαμάτας: Η μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση ξάφνιασε, αιφνιδίασε, προβλημάτισε

Εστίαση Καλαμάτας: Η μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση ξάφνιασε, αιφνιδίασε, προβλημάτισε

Σε αποτίμηση της προχθεσινής κινητοποίησης του κλάδου προβαίνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας.

«Η πανελλαδική εκδήλωση διαμαρτυρίας με κλείσιμο καταστημάτων του κλάδου μας», σχολιάζεται, «στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Στην πόλη μας το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 98%. Η μεγάλη συμμετοχή ξάφνιασε ακόμη και εμάς τους ίδιους. Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει τη δύναμή μας. Αιφνιδίασε την κυβέρνηση. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ένας κλάδος με τόσες αντιθέσεις θα μπορούσε να ενωθεί και να πετύχει τέτοια συσπείρωση. Προβλημάτισε ακόμη και την ιεραρχία του κεντρικού συνδικαλιστικού μας φορέα. Δεν είχε καταφέρει ποτέ αντίστοιχο αποτέλεσμα.  

Η επόμενη μέρα σίγουρα δεν είναι ίδια.

Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας θέλει να ζητήσει μια μεγάλη συγγνώμη από τους πελάτες του που στερήθηκαν, έστω και μία μέρα, τα αγαπημένα τους καταστήματα. Να ζητήσει συγγνώμη από άλλους επαγγελματικούς κλάδους που έφερε σε δύσκολη θέση, αλλά και για κάποιες αντιδράσεις συναδέλφων προς συναδέλφους.

Να ενημερώσουμε ότι οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία έχουν δικό τους συνδικαλιστικό φορέα και στην προχθεσινή διαμαρτυρία δεν είχαν υποχρέωση να συμμετέχουν.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό μας που στήριξε την κινητοποίηση και ήταν δίπλα μας και, φυσικά, όλους τους επαγγελματίες που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία και έκλεισαν τα καταστήματά τους.

Ο Σύλλογός μας θέλει να στείλει μήνυμα ενότητας και συναδελφικότητας. Ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα. Τα προβλήματα είναι κοινά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ!».