Περιβαλλοντικό έγκλημα, τοξικό νέφος από τα φλεγόμενα σκουπίδια στο Αλιμάκι

Περιβαλλοντικό έγκλημα, τοξικό νέφος από τα φλεγόμενα σκουπίδια στο Αλιμάκι

Τοξικό νέφος κάλυψε το Σαββατοκύριακο, κυρίως, την ευρύτερη περιοχή από τα φλεγόμενα σκουπίδια στον παράνομο σκουπιδότοπο του Δήμου Τριφυλίας στο Αλιμάκι της Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας.

Οι καπνοί «έπνιγαν» την περιοχή, άλλοτε προς Κοπανάκι και άλλοτε προς Καλό Νερό – Ράχες ή και Μεμί – Κυπαρισσία, ενώ ήταν ορατοί χιλιόμετρα μακριά. Η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά αποπνικτική, με τους κατοίκους και ιδιοκτήτες γης με καλλιέργειες στους οικισμούς Μύρου και Αλιμακίου, αλλά και στις Ράχες και τη γύρω περιοχή να έχουν περιέλθει για πολλοστή φορά σε απόγνωση από τα σκουπίδια στον παράνομο σκουπιδότοπο που καίγονται και τις συνέπειες στην περιουσία, το περιβάλλον και τη ζωή τους.

Σημειώνεται ότι η φωτιά κατακαίει παρανόμως εναποτεθειμένα σκουπίδια στον από προηγούμενα χρόνια αποκατεστημένο ΧΑΔΑ και επεκτάθηκε στο νέο παράνομο σκουπιδότοπο ο οποίος έχει δημιουργηθεί από το Δήμο Τριφυλίας με συνενοχή και συνυπευθυνότητα της Περιφέρειας και εμπλεκόμενων κρατικών υπηρεσιών και λειτουργών.

«Είναι που από την 1η Σεπτεμβρίου θα έκλεινε οριστικά το σκουπιδότοπο στο Αλιμάκι ο κ. Λεβεντάκης, όπως δεσμεύτηκε στις 23 Ιουνίου ενώπιον της Επιτροπής Αγώνα. Όχι μόνο δεν έκλεισε ο παράνομος ΧΑΔΑ, αλλά καίγονται τα σκουπίδια τα οποία παράνομα ρίχνουν επάνω στον αποκατεστημένο από προηγούμενα χρόνια ΧΑΔΑ. Η φωτιά επεκτάθηκε και στο νέο παράνομο σκουπιδότοπο που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Τριφυλίας δίπλα», λένε στην περιοχή διαπιστώνοντας ότι παρά τις διαμαρτυρίες, κινητοποιήσεις και αναφορές τους, τίποτα απολύτως δε γίνεται για να σταματήσει η παρανομία του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται στο Αλιμάκι. Υπάρχει, άραγε, αναρωτιούνται, κάποια Αρχή, υπηρεσία ή κρατικός λειτουργός να ασχοληθεί σοβαρά με τον παράνομο σκουπιδότοπο του Δήμου Τριφυλίας στο Αλιμάκι, τις αλλεπάλληλες φωτιές στα σκουπίδια και τις συνέπειές τους στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον;

Του Ηλία Γιαννόπουλου