Βραβείο Ευρωπαϊκού Μυθιστορήματος για τον Χρήστο Χωμενίδη

Βραβείο Ευρωπαϊκού Μυθιστορήματος για τον Χρήστο Χωμενίδη

Μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις στο χώρο της λογοτεχνίας, το Βραβείο Ευρωπαϊκού Μυθιστορήματος , δέχθηκε ο Χρήστος Χωμενίδης για το βιβλίο του “Νίκη”. Την είδηση γνωστοποίησε η δημοσιογράφος Αλεξία Κεφαλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Η απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μυθιστορήματος στη “Νίκη” είναι μια Νίκη για την Ελλάδα. Μέσα από την τέχνη, η πατρίδα μας μπορεί να συστηθεί ξανά στον κόσμο.

Την ώρα της μεγάλης αυτής δικαίωσης και χαράς, σκέφτομαι τη μάνα μου και τον πατέρα μου που αποτέλεσαν την πρώτη έμπνευση για τη “Νίκη”. Σκέφτομαι τους δασκάλους που μού έδωσαν τα φώτα. Σκέφτομαι τους αναγνώστες που με στηρίζουν σχεδόν τριάντα χρόνια τώρα.

Ευχαριστώ την εκδότριά μου Άννα Πατάκη, που με εμψυχώνει με αδελφική αγάπη. Αγκαλιάζω τα πιο δικά μου πρόσωπα. Στέλνω ένα μεγάλο φιλί στους συνομήλικους της κόρης μου νέους αναγνώστες, μέσα από τους οποίους θα βγούν οι νέοι μας συγγραφείς.

Ευχαριστώ πολύ!”

H επιλογή του κ. Χωμενίδη και της «Νίκης» από την επιτροπή του Prix du Libre Europeen, χαιρετίστηκε ως μεγάλη τιμή για τα ελληνικά γράμματα.