18.000 πολίτες ζήτησαν βοήθεια από τη Διεύθυνση Πρόνοιας Καλαμάτας το 2021

18.000 πολίτες ζήτησαν βοήθεια από τη Διεύθυνση Πρόνοιας Καλαμάτας το 2021

Σύντομο απολογισμό της Διεύθυνσης Πρόνοιας Καλαμάτας για τη χρονιά που φεύγει έκανε χθες ο αρμόδιος για τα κοινωνικά θέματα αντιδήμαρχος, Σαράντος Μαρινάκης.

Αρχικά ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι η στήριξη των ευάλωτων και οικονομικά ασθενούντων συνδημοτών αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή.

Μιλώντας δε με αριθμούς, έκανε γνωστά τα εξής: Κατά το έτος 2021 διανεμήθηκαν 32.206 μερίδες φαγητού μέσω του Δημοτικού Συσσιτίου, 864 ήταν οι συνταγές που εκτελέστηκαν από το Δημοτικό Φαρμακείο,  685 άτομα επισκέφθηκαν το Δημοτικό Ιατρείο, ενώ διανεμήθηκαν 3.289 κιλά κρέατος κατά την περίοδο του Πάσχα και των Χριστουγέννων.

50 άτομα είναι στα ΚΔΑΠμΕΑ, ενώ 10 άτομα εξυπηρετούνται με τη μορφή επισκεπτών.

140 οικογένειες υποστηρίχθηκαν συστηματικά (δύο φορές το μήνα) από το Δημοτικό Παντοπωλείο.

Συνολικά για τη Διεύθυνση Πρόνοιας και τις δομές της, τις λειτουργίες της μαζί με το Κέντρο Συμβουλευτικής και τους Παιδικούς Σταθμούς, στα γραφεία της έφτασαν λίγα περισσότερα από 18.000 άτομα.

Κλείνοντας ο κ. Μαρινάκης εκτίμησε ότι το νέο έτος, μαζί με τις ήδη ενταγμένες Δομές, ο Δήμος Καλαμάτας θα έχει το καλύτερο δυνατό κοινωνικό πρόσωπο, ενώ θέλησε να ευχαριστήσει τους εργαζομένους στη Διεύθυνση Πρόνοιας για το ζήλο και την αυταπάρνηση που έδειξαν και τη χρονιά που πέρασε.
Π.Μπ.