Ελληνική Οικονομία: Ανάπτυξη 7,1% για το 2021 βλέπει η Ευρώπη

Ελληνική Οικονομία: Ανάπτυξη 7,1% για το 2021 βλέπει η Ευρώπη

Η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας επιταχύνθηκε το τρίτο τρίμηνο, καθώς ενισχύθηκε από την ικανοποιητική τουριστική περίοδο, η οποία σε επίπεδο χώρας σημείωσε επιστροφή κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα.

Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ της χώρας σημείωσε αύξηση κατά 2,7% το πρόσφατο διάστημα, μετά από την αναθεωρημένη αύξηση ύψους 2,1% τους προηγούμενους τρεις μήνες, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη Δευτέρα η ΕΛΣΤΑΤ.

Περαιτέρω, τα έσοδα από τον τουρισμό στην Ελλάδα για το 2021 αναμένεται να φτάσουν το 60% έως 70% του επιπέδου που παρατηρήθηκε το 2019, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην κατεύθυνση αυτή, η χώρα αναμένει να αναπληρώσει όλο το χαμένο έδαφος το 2022, ενώ μπορεί ακόμη και να το ξεπεράσει.

Με βάση αυτή την προοπτική, οι ευρωπαϊκές αρχές προβλέπουν ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 7,1% φέτος και 5,2% το 2022, έναντι της εκτίμησης της ίδιας της κυβέρνησης που κάνει λόγο για μια μικρότερη αύξηση ύψους 6,9% για το 2021. Έτσι, προκειμένου να εδραιωθεί μια ομαλότερη πορεία στο επόμενο διάστημα, καθίσταται απαραίτητο το ΑΕΠ να πρέπει να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, σύμφωνα με τον τελικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης για το 2022.

Πηγή: Bloomberg