Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αρωγός στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αρωγός στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας

Υπεγράφη χθες το απόγευμα από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, η προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή και αποκατάσταση του Κορφιωτάκειου – Αρναουτόγλειου Κτηρίου, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και τη στέγαση εντός του νέου Εκκλησιαστικού και Χριστιανικού της Μουσείου.

Μετά την ολοκλήρωση των μελετών και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, το έργο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Νίκας, το εν λόγω έργο θα αποτελέσει έναν ακόμη τουριστικό προορισμό για τους επισκέπτες της Καλαμάτας και θα τονώσει την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και του τόπου.

Στη συνέχεια υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Κατσαρού, ο οποίος επλήγη από τον καταστρεπτικό σεισμό του έτους 2011, με αντικείμενο την αποκατάστασή του.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την ένταξη του έργου αυτού στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα Επενδύσεων, αλλά και για την από πλευράς της Περιφέρειας οικονομική ενίσχυση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.

Επιπλέον, εξέφρασε τις ευχαριστίες της τοπικής Εκκλησίας και για την ένταξη των Ιστορικών Ιερών Μονών, Βελανιδιάς, Δημιόβης και Μαρδακίου σε ανάλογα Προγράμματα Αποκατάστασης και Ανακατασκευής.

Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Κατσαρού, για την οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια, ώστε να αποκατασταθεί όσον το δυνατόν γρηγορότερα και να δοθεί και πάλι σε χρήση, για τις λατρευτικές ανάγκες των κατοίκων.