Ο «Κήπος της Αναστασίας» αφιερωμένος στα παιδιά με νεοπλασματικές νόσους

Ο «Κήπος της Αναστασίας» αφιερωμένος  στα παιδιά με νεοπλασματικές νόσους

Υπεγράφη από το δήμαρχο Καλαμάτας η σύμβαση για την υλοποίηση του «Κήπου της Αναστασίας» που θα είναι αφιερωμένος στα παιδιά με νεοπλασματικές νόσους. Η μελέτη έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και η υλοποίηση της έρχεται σε συνέχεια σχετικής δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής.

Ο κήπος θα διαμορφωθεί σε κοινόχρηστο χώρο του Δήμου Καλαμάτας, περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων. Θα είναι ειδικά διαμορφωμένος για περίπατο, παιχνίδι και ψυχαγωγία. Ένας διάδρομος – μονοπάτι θα διαπερνάει το χώρο εισάγοντας τον επισκέπτη σ’ έναν φυτεμένο κήπο με δένδρα, θάμνους, ανθόφυτα με ξέφωτα και σκιερά, με καθιστικά και με στοιχείο νερού.

Επειδή ο χώρος είναι παρακείμενος του Νέδοντα, η δυτική πλευρά του κήπου θα φυτευτεί με αναρριχώμενα ανθοφορούντα. Θα φυτευτούν, επίσης, στη νότια και τη βόρεια πλευρά του σημείου ενδιαφέροντος ανθοφόροι θάμνοι ιβίσκων. Τα φυτά που θα φυτευτούν έχουν προσφερθεί από συγγενείς και φίλους της Αναστασίας αντί στεφάνου για τον κήπο και φυλάσσονται στο Δημοτικό Φυτώριο.