Κουρτς: Ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την πολιτική σκηνή της Αυστρίας

Κουρτς: Ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την πολιτική σκηνή της Αυστρίας

Την απόφαση του να αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή της Αυστρίας, κοινοποίησε πριν από λίγες ώρες ο Σεμπάστιαν Κουρτς, λίγες εβδομάδες μετά την παραίτησή του από την Καγκελαρία. 

Την είδηση είχαν προαναγγείλει τα αυστριακά ΜΜΕ, ενώ μέχρι στιγμής λέγεται ότι η κίνησή του “αποτελεί μεγάλη έκπληξη”, αφήνοντας, παράλληλα “και ένα μεγάλο κενό εξουσίας” στο αυστριακό συντηρητικό κόμμα.

Την ίδια στιγμή, η Kronen Zeitung στην ηλεκτρονική της σελίδα, γράφει ότι “Η γέννηση του γιου του” το περασμένο Σαββατοκύριακο “του έδωσε το έναυσμα”, επικαλούμενη τον στενό κύκλο του Κουρτς.

Από πλευράς του, ο Κουρτς ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους της Βιέννης “Σήμερα ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο της ζωής μου”, προσθέτοντας ότι επιθυμία του είναι να αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά του.

Το σκάνδαλο

Ο Κουρτς αποχώρησε από την καγκελαρία τον περασμένο Οκτώβριο, έπειτα από την έρευνα εναντίον του για διαφθορά κατόπιν υποψιών για υπεξαίρεση δημόσιων πόρων μεταξύ 2016 και 2018. Ωστόσο, ο Κουρτς παρέμεινε στην ηγεσία του κόμματος και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Στα μέσα του Νοεμβρίου, το αυστριακό κοινοβούλιο ήρε την βουλευτική του ασυλία, με τον ίδιο να αρνείται τις κατηγορίες.

Όπως αποδείχθηκε, στόχος ήταν η χρηματοδότηση της δημοσίευσης δημοσκοπήσεων και εγκωμιαστική κάλυψη του Σεμπάστιαν Κουρτς στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Österreich.