Λύση τώρα απαιτούν οι σπουδαστές του ΟΑΕΔ για το δρόμο-καρμανιόλα

Λύση τώρα απαιτούν  οι σπουδαστές του ΟΑΕΔ για το δρόμο-καρμανιόλα

Το προχθεσινό σοβαρό τροχαίο έξω από τον ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες μια 21χρονη σπουδάστρια παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για να ξεσπάσει η αγανάκτηση των σπουδαστών για την αμέλεια που δείχνουν οι αρμόδιοι στη λύση ενός προβλήματος που στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές.

Θυμίζουμε ότι το Δεκέμβριο του 2017 είχε συμβεί ανάλογο τροχαίο, στο οποίο έχασε τη ζωή της μια 23χρονη σπουδάστρια.

Σπουδαστές και κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια για το σημείο- καρμανιόλα, αλλά ούτε το αρμόδιο υπουργείο ούτε η Περιφέρεια (σ.σ. ως η πλέον αρμόδια) έχουν αναλάβει ουσιαστική πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστεί ριζικά το πρόβλημα.

Θα πρέπει, επίσης, να αναφέρουμε ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του θέματος, και σε τελευταία του δήλωση, πριν από μήνες, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είχε αναφέρει: “Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες προκειμένου να μπορέσει να τοποθετηθεί φωτεινός σηματοδότης για πεζούς (πεζοφάναρο) στη διάβαση πεζών στο ύψος του ΟΑΕΔ-ΚΕΤΕΚ στο Ασπρόχωμα.

Στη μελέτη που συντάχθηκε για λογαριασμό του Δήμου προβλέπεται να κατασκευαστεί νησίδα, η οποία θα περιλαμβάνει τους υφιστάμενους στύλους φωτισμού και τον ιστό του σηματοδότη. Επίσης, προβλέπεται να γίνει η κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση.

Επειδή το έργο θα πραγματοποιηθεί σε οδό αρμοδιότητας της Περιφέρειας, υπάρχει επικοινωνία – συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας, για την υλοποίησή του”. Από τότε μέχρι σήμερα, όμως, η Περιφέρεια περί άλλα τυρβάζει…

Μπροστά στο παραπάνω φαινόμενο οι σπουδαστές και σπουδάστριες του ΟΑΕΔ προχώρησαν χθες σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, οι οποίες, σύμφωνα με τους ίδιους, θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα από τις 2.30 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 7.00 το απόγευμα, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Μάλιστα, όπως δήλωσαν στο “Θ”, “δε θέλουν άλλες συζητήσεις για το θέμα και απαιτούν άμεση λύση. Η ανοχή μας έφτασε στο τέλος της”.
Α.Π.