Μονόδρομος για το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ η εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου

Μονόδρομος για το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ η εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου

Μετά τη μεγάλη συμμετοχή του Δημοκρατικού Λαού στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, της προηγούμενης Κυριακής, για την ανάδειξη της ηγεσίας του Δημοκρατικής Παράταξης, έχουμε και πάλι καθήκον και χρέος να προσέλθουμε και αυτή την Κυριακή (12/12/2021) στις κάλπες, προκειμένου να αναδείξουμε τον πρόεδρό μας για να δώσει τις μεγάλες πολιτικές μάχες μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο, ώστε στις επόμενες εκλογές το Κίνημά μας να φέρει νικηφόρο αποτέλεσμα

Η 12η του Δεκέμβρη 2021 θα είναι μια ιστορική ημέρα, σταθμός για το μέλλον του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ. Κάθε Δημοκράτης πρέπει να επιλέξει για πρόεδρο της Δημοκρατικής Παράταξης το πρόσωπο εκείνο το οποίο διαθέτει μεγάλη πολιτική και κυβερνητική εμπειρία, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια, διεθνή αναγνωρισιμότητα και προσωπική ιστορία, ενώ η καθημερινή του συμπεριφορά πρέπει να αποτελεί εγγύηση.

Επιβάλλεται ο νέος πρόεδρος να μην είναι αριβίστας και πολιτικάντης και να μην επιδιώκει την ηγεσία αποκλειστικά και μόνο για προσωπικά πολιτικά και οικονομικά ωφελήματα, αλλά να έχει ως μοναδικό στόχο να υπηρετήσει το Λαό και τη Δημοκρατία και να είναι χρήσιμος στη χώρα.

Ο μεγάλος πολιτικός ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΑΙΘΡΟ με την ίδρυση της Αγροτικής Τράπεζας και την ανάπτυξη του Συνεταιριστικού Κινήματος, και έφερε ως πρωθυπουργός την Αβασίλευτη Δημοκρατία, έλεγε ότι η πολιτική θέλει έμπειρους και έντιμους ανθρώπους και όχι άπειρους αριβίστες και οικονομισάριους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πληροί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις, καθότι σε ολόκληρη την πολιτική του διαδρομή υπηρέτησε και υπηρετεί με ανιδιοτέλεια τον Ελληνικό Λαό. Ως υπουργός και πρωθυπουργός καθιέρωσε χρήσιμους και πρωτοποριακούς θεσμούς στη χώρα ερχόμενος σε σύγκρουση με διάφορα οικονομικά συμφέροντα και σε καιρούς δύσκολους εκπροσώπησε επαξίως τη χώρα στα ευρωπαϊκά και διεθνή κέντρα εξουσίας και υπήρξε μπροστάρης για να σταθεί όρθια η πατρίδα μας σε καιρούς δύσκολους, δεχόμενος καρτερικά το λυσσαλέο πόλεμο των πολιτικών του αντιπάλων και των οικονομικών συμφερόντων, αλλά κυρίως του Ευαγγέλου Βενιζέλου και των πολιτικών του τέκνων, οι οποίοι τον υπονόμευσαν και τον ανέτρεψαν από την κυβέρνηση και σμίκρυναν την παράταξη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δε γνωρίζω αν έχει κολλήσει ένσημο εργασίας όπως θα έλεγε αν ζούσε ο αείμνηστος Βαγγέλης Γιαννόπουλος, επί Ευάγγελου Βενιζέλου συγκυβερνήτη με τη Ν.Δ. υπήρξε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ουδεμία αντίρρηση έφερε για τα τεκταινόμενα τότε στη χώρα. Ακόμη ουδεμία παρέμβαση έκανε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη μη άρση του βέτο που με πολύ αγώνα επέβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου.

Η εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου ως προέδρου του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, καθότι έχει τη βουλευτική ιδιότητα, δε θα δημιουργήσει κανένα κενό εξουσίας και θα μπορέσει ως επικεφαλής της παράταξης και της κοινοβουλευτικής ομάδας να δώσει τις μεγάλες κοινοβουλευτικές μάχες μέσα στη Βουλή, απέναντι στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε περίπτωση που εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα είναι ο μεγάλος απών από τη Βουλή, καθότι δεν είναι βουλευτής, αφού προτίμησε να κρατήσει την έδρα στην Ευρωβουλή, η οποία είναι και υψηλά αμειβόμενη και να μην ανταποκριθεί στο προσκλητήριο της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά στις προηγούμενες εθνικές εκλογές για να διεκδικήσει βουλευτική έδρα στην Ελληνική Βουλή.

Οι καιροί είναι κρίσιμοι για τα εθνικά μας θέματα και ολόκληρη η πολιτική ηγεσία θα χρειαστεί το επόμενο διάστημα με εύστοχες παρεμβάσεις της να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα και ο Γιώργος Παπανδρέου με τη διεθνή του αναγνωρισιμότητα και το μεγάλο πολιτικό του κύρος, μπορεί να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση και να είναι χρήσιμος και πάλι για τη χώρα και το Λαό.

Με αυτές τις σκέψεις θα πρέπει όλοι οι φίλοι και τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαμε στις εσωκομματικές διαδικασίες της προηγούμενης Κυριακής, να προσέλθουμε και πάλι μαζικά, προκειμένου να εκλέξουμε πρόεδρο της παράταξης τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργο Α. Παπανδρέου.

Είναι ιστορικό μας χρέος απέναντι στην παράταξη, το Δημοκρατικό Λαό και την πατρίδα, να πάμε μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου για μια Ελλάδα Αξιών, Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.

Του Άρη Δ. Αλεξόπουλου

Δημοσιογράφου, μέλους ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ,

πολιτευτή Μεσσηνίας