ΟΑΕΔ Ασπρόχωμα: Φωτεινούς σηματοδότες αποφάσισε να τοποθετήσει η Περιφέρεια

ΟΑΕΔ Ασπρόχωμα: Φωτεινούς σηματοδότες αποφάσισε να τοποθετήσει η Περιφέρεια

Την τοποθέτηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου φωτεινών σηματοδοτών μπροστά από τον ΟΑΕΔ ανακοίνωσε χθες με δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος.

Όπως είπε, τα φανάρια θα τοποθετηθούν το συντομότερο δυνατόν στην υφιστάμενη διάβαση, για να γίνει ασφαλέστερη η διέλευση των πεζών. «Πρόσφατα είχαμε και δηλώσεις του περιφερειάρχη ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε και να τελειώνει αυτή η υπόθεση που έρχεται από το παρελθόν και να λύσουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει στοιχίσει ζωές ανθρώπων και επιβάλλεται να λυθεί. Βασιζόμαστε σε μελέτη που έχει εκπονήσει ο Δήμος Καλαμάτας με ιδιώτη μελετητή και η οποία έχει προϋπολογισμό 40,5 χιλιάδες ευρώ. Το έχουμε πλέον και επίσημα πριν από μερικές μέρες από το Δήμο Καλαμάτας και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας μελέτησε όλα τα κείμενα και τις προτάσεις», σημείωσε ο κ. Αναστασόπουλος.

Στην Οικονομική Επιτροπή

Ακολούθως, διευκρίνισε ότι η εγκατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών είναι μία από τις τέσσερις προτάσεις από το μελετητή, ενώ στις συμπληρωματικές εργασίες που πρέπει να γίνουν δε συμπεριλαμβανόταν ο φωτισμός στη διάβαση των πεζών, η οποία είναι απαραίτητη. «Συνεπώς και με κάποιες άλλες συμπληρωματικές εργασίες, όπως διευθέτηση ομβρίων υδάτων στο συγκεκριμένο σημείο, ενδεχομένως ο προϋπολογισμός να πάει στα 60.000 ευρώ», κατέληξε ο κ. Αναστασόπουλος, προσθέτοντας πως άμεσα το θέμα θα τεθεί προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή, προκειμένου να δημοπρατηθεί και να υλοποιηθεί το έργο γρήγορα.