Δημόσια διαβούλευση για τις περιοχές Natura 2000 σε Μεσσηνία και Λακωνία

Δημόσια διαβούλευση για  τις περιοχές Natura 2000 σε Μεσσηνία και Λακωνία

Τις τρεις πρώτες μελέτες από το έργο “Εκπόνηση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών, Σύνταξη Προεδρικών Διαταγμάτων Προστασίας και Σχεδίων Διαχείρισης για τις Περιοχές του Δικτύου Natura 2000” έχει αναρτήσει προς δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ειδικότερα:

–Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και Σχέδιο Διαχείρισης για τις περιοχές Natura 2000 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφερειακές Ενότητες Έβρου και Ροδόπης (μέρους).

–Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και Σχέδιο Διαχείρισης για τις περιοχές Natura 2000 της Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου (μέρους), Ηρακλείου και Λασιθίου.

–Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και Σχέδιο Διαχείρισης για τις περιοχές Natura 2000 της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Περιφερειακές Ενότητες Λακωνίας (μέρους) και Μεσσηνίας.

Το έργο προβλέπει την οριοθέτηση και θεσμοθέτηση διαβαθμισμένων ζωνών προστασίας των περιοχών Natura 2000 και αντίστοιχους όρους και περιορισμούς στις χρήσεις γης και στην άσκηση δραστηριοτήτων, με πολλαπλά οφέλη τόσο ως προς την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος όσο και προς την ανάπτυξη της χώρας.

Όλα τα αρχεία των τριών πρώτων μελετών, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου, έχουν αναρτηθεί στη σελίδα https://ypen.gov.gr/diavouleusi, και είναι διαθέσιμα για ενημέρωση και σχολιασμό μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2022 (και ώρα 23:59).

Το δε υπουργείο στη σχετική ανακοίνωσή του καλεί σε συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση με παρατηρήσεις και σχόλια.