ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας: Στις επόμενες εκλογές η πολιτική μας θα εγκριθεί από τον ελληνικό λαό

ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας: Στις επόμενες εκλογές η πολιτική μας θα εγκριθεί από τον ελληνικό λαό

Κοντεύουν 3 χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας εξακολουθούν να υπάρχουν και να γίνονται ακόμη μεγαλύτερα.

Άτυπο lockdown ουσιαστικά χωρίς βοήθεια, χωρίς συνδρομή σε επαγγελματικούς κλάδους που πλήττονται διαρκώς. Εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα. Μετά 12 χρόνια οικονομικής και εν συνεχεία υγειονομικής κρίσης στην αγορά, υπάρχουν επιχειρηματίες που δεν μπορούν να έχουν καμία βοήθεια δανεισμού.

Οι αγρότες μας πληρώνουν την ακρίβεια στα φυτοφάρμακα, στους σπόρους, στην ενέργεια κ.λπ. την ίδια ώρα που λόγω της πανδημίας έχει μειωθεί η διάθεση των προϊόντων. Επιπλέον, η κλιματική αλλαγή έχει ως συνέπεια τη μειωμένη παραγωγή πολλών αγροτικών προϊόντων, όπως το ελαιόλαδο στο νομό μας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βασικά αρκείται στο να παρατηρεί και να κάνει προβλέψεις. Η πανδημία θα τελείωνε από πέρυσι, τώρα θα τελειώσει την άνοιξη… η ακρίβεια θα υποχωρήσει Μάιο-Ιούνιο… αν αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, θα αυξηθεί ο πληθωρισμός… Ο κάθε υπουργός και κυρίως οι λαλίστατοι στα τηλεοπτικά πάνελ, όλο προβλέπουν.

Μείωση έμμεσων φόρων, κυρίως ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, στα καύσιμα, στα τρόφιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, για την αντιμετώπιση της προσωρινής, σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, ακρίβειας, δεν μπορούν να κάνουν, έστω και για ορισμένο χρονικό διάστημα; Αφού παρατηρούν ότι οι δημόσιες εισπράξεις υπερβαίνουν τις προβλέψεις του προϋπολογισμού!

Την ίδια ώρα, οι ευρωπαϊκοί πόροι, και ιδιαίτερα οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, αρχίζουν να μοιράζονται στους “έχοντες”, σύμφωνα με την ιδεολογική προσέγγιση της κυβέρνησης και για ψηφοθηρικούς λόγους. Στους επόμενους μήνες θα φανούν πλήρως οι επιλογές της.

Για τη λήψη αποφάσεων, πρώτα προβαίνουν σε εξαγγελίες, μετά βλέπουν τις αντιδράσεις, μετρούν το “πολιτικό κόστος” και μετά παίρνουν μέτρα, όλα, και ειδικά για την πανδημία, ημιτελή.

Οι υπουργοί επικεντρώνονται στα επικοινωνιακά show, και για τα σημαντικά αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός να κάνει τις ανακοινώσεις, για να μαζεύει και τους υπουργούς του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, δεν μπορεί να διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις για τα προβλήματα της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας. Υποχρεωτικός εμβολιασμός ή όχι; Άνοιγμα των σχολείων ή όχι; Η πρόσφατη κυβερνητική θητεία του απωθεί τους πολίτες.

Αντίθετα με όλα τα παραπάνω, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ με τις διακριτές του προτάσεις, αυξάνει σταθερά την απήχησή του στην ελληνική κοινωνία, όπως επιβεβαιώθηκε περίτρανα με την προσέλευση 270.000 ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

Οι προτάσεις μας για:

-το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση

-την ενίσχυση του ΕΣΥ

-τη δημοκρατική διάχυση της πράσινης ενέργειας (μικρά οικιακά και εργοταξικά φωτοβολταϊκά)

-τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά

-τη γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού

-την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για ηλικιωμένους και ειδικές κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο κ.λπ., αντιμετωπίζουν ζητήματα που αφορούν αυτήν την εποχή τους Έλληνες πολίτες και μπορούν να ανακουφίσουν την ελληνική κοινωνία.

Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές είναι σίγουρο ότι η πολιτική μας θα εγκριθεί από τον ελληνικό λαό που θα μας δώσει με την ψήφο του το ρόλο που μας αξίζει στην πολιτική σκηνή. Κι αυτός ο ρόλος δεν είναι άλλος από το ρόλο που έπαιξε το ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες δεκαετίες, που όλος ο λαός θυμάται, αναπολεί και αναζητάει.

Για να γίνει η Ελλάδα μας ανεξάρτητη, κυρίαρχη, οικονομικά ισχυρή, κοινωνικά δίκαιη. Μια χώρα της Δημοκρατίας, του Σοσιαλισμού και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ